Τι σηματοδοτεί η υπόκλιση του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος προς τον Ερντογάν ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η υπόκλιση ή αλλιώς προσκύνημα του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στον τούρκο πρόεδρο και ασχέτως με τις δικαιολογίες του σχετικά με ανακοίνωσή του, ότι υποκλίθηκε στον θεσμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες αλλά και το βίντεο όπου τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο, που τον δείχνουν να υποκλίνεται όντως στον Τούρκο Πρόεδρο δείχνοντας υποταγή.

Αυτή η εικόνα είναι εξευτελισμός για την Ελλάδα και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί ο κ. Γεραπετρίτης μετά από αυτές τις εικόνες να παραμένει στην καρέκλα του Υπουργού. 

Πώς μπορεί ο Έλληνας πολίτης να εμπιστεύεται αυτόν για την εξωτερική πολιτική της χώρας…

Μήπως και η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή του προσκυνήματος στις ορέξεις των Τούρκων με στόχο την ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων σε ότι ζητήσει ο “αφέντης” Ερντογάν; 

Τι κέρδισε τελικά η Ελλάδα από αυτήν την συνάντηση ;

Μήπως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν μέσω της Διακήρυξης Φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, υποκρύπτουν κάποια κρυφή ατζέντα που αφορά π.χ. την μη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, ενώ κάτι τέτοιο προβλέπεται ρητά βάσει του Διεθνούς Δικαίου ; 

Η Τουρκία απέσπασε ήδη την παραχώρηση βίζας σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε Τούρκους πολίτες για έναν χρόνο ΕΔΩ, που τα ίδια αυτά νησιά η τουρκική κυβέρνηση τα οραματίζεται ως δικά της μέσα στους χάρτες της για την γαλάζια πατρίδα που ονειρεύεται. 

Το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο με αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, που για να παραμείνουν στην κυβερνητική καρέκλα, ξεπουλάνε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. 

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, οι Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούν και να πάρουν θέση ενάντια στην προδοσία μέσα από την ένωση τους και με σωστή οργάνωση, στόχο, σκοπό και πρόγραμμα πλούτου, να διοικηθεί αυτή η ιερή χώρα από μια Εθνική κυβέρνηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *