Η συνάντηση των μουσουλμάνων πολιτευτών και ψευτο-μουφτήδων της Θράκης με τον Ερντογάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2023, συναντήθηκε μεταξύ άλλων στην Τουρκική Πρεσβεία και με μουσουλμάνους πολιτευτές και ψευτομουφτήδες της Θράκης για να συνομιλήσουν για τα Ελληνοτουρκικά θέματα. 

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθη) και Οζγκιούρ Φερχάτ (Ροδόπη), με τους εκλεγμένους μουσουλμάνους Δημάρχους καθώς και με τους ψευδο-μουφτήδες Μουσταφά Τράμπα (Ξάνθης) και με τον Ιμπραήμ Σερίφ (Κομοτηνής).

Η Θράκη είναι μια πολύ ευαίσθητη εθνικά περιοχή όπου υπάρχει μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία όσο αφορά τον πληθυσμό με πολλούς Έλληνες πολίτες – μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που αποτελούν την μουσουλμανική μειονότητα. Η τουρκική πλευρά μαζί με τους εγχώριους Τουρκοπράκτορες τους, την ονομάζουν “τουρκική μειονότητα”. 

Να θυμίσουμε πως οι εκλεγμένοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Χ. Ζεϊμπέκ και Φ. Οζκιούρ μειονοτικοί βουλευτές, επανειλημμένα έχουν κάνει λόγο δημόσια για “τουρκική μειονότητα” της Θράκης, κάτι που κάνουν κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Την ίδια αναφορά περί “τουρκικής μειονοτητας” επανέλαβε δύο φορές στον λόγο του ο Τ. Ερντογάν παραβαίνοντας το Διεθνές Δίκαιο. ΤΥΧΑΙΟ ;

Επίσης οι ψευτομουφτήδες είναι παράνομοι, διότι έχουν αυτοανακηρυχθεί ως θρησκευτικοί ηγέτες χωρίς την έγκριση του ελληνικού κράτους. Παράλληλα υπάρχουν στην Θράκη οι νόμιμοι μουφτήδες, οι οποίοι διορίζονται οργανικά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως διοικητικοί υπάλληλοι σε Ξάνθη, Κομοτηνή και σε Διδυμότειχο. 

Παρακολουθήσαμε όλους τους προηγούμενους καθώς επίσης και εκλεγμένους Δημάρχους να συζητούν με τον Τούρκο πρόεδρο, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι συζήτησαν και αν αυτά που είπαν μπορεί να επηρεάσουν στο εγγύς μέλλον την Θράκη και την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών, η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα παρά τις όποιες δογματικές τους διαφοροποιήσεις. 

Θεσμικά οι βουλευτές και οι Δήμαρχοι είναι μεν μουσουλμάνοι ως προς το θρήσκευμα, άλλα είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού κράτους και οφείλουν να υπακούουν στους νόμους και στο Σύνταγμα της Ελλάδος.

Βλέπουμε όμως ότι δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει ανενόχλητος χωρίς καμία συνέπεια και γι΄ αυτό ευθύνεται πρωτίστως η Ελληνική κυβέρνηση και η ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, που αφήνει περιθώρια να εμφανιστούν και εν δυνάμει να υλοποιηθούν τα αλυτρωτικά σχέδια της Τουρκίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *