Τα ρομπότ αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ναύπακτο και συγκεκριμένα στην μονή του Σωτήρος, έγινε ένα συνέδριο με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη, όπου εμφανίστηκε το ρομπότ “Σοφία” με πρωτοβουλία γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου. 

Οι δημοσιογράφοι στα δελτία ειδήσεων περιγράφουν το Ρομπότ “Σοφία” με διθυραμβικά σχόλια και αναφέρουν ότι μιλάει 20 γλώσσες και έχει υψηλότερη νοημοσύνη και από του Αϊνστάιν. Μιλάνε για το μηχάνημα λες και είναι άνθρωπος και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος λέει ότι η “Σοφία” είναι μια γυναίκα που μιλάει παραπάνω γλώσσες από την ίδια. 

Ακόμη είδαμε ένα άκρως παράλογο θέαμα σε νυχτερινό σόου του ANTENA, με τον παρουσιαστή Γ. Αρναούτογλου, ο οποίος φίλησε το χέρι του ρομπότ “Σοφία”.

Σιγά σιγά με αυτήν την προβολή θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη, ότι όλο αυτό γίνεται προς όφελος της ανθρωπότητας, πως είναι φυσιολογικό να κυκλοφορούν ανάμεσά μας μηχανικές συσκευές με δυνατότητα προγραμματισμού και το κυριότερο ότι είναι θεμιτό να συγκρίνονται αυτές οι μηχανές με τον άνθρωπο. Ίσως κάποιοι προεξοφλούν ότι ένα μηχάνημα θα κάνει καλύτερη δουλειά από έναν άνθρωπο, ή μήπως όλη αυτή η φιέστα γίνεται για να πειστούν οι άνθρωποι γι΄ αυτό και να υποταχθούν αδιαμαρτύρητα σε μελλοντικές απαιτήσεις ;

Βλέπουμε με έκπληξη πως η Εκκλησία προωθεί το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι έδωσαν άδεια να γίνει αυτό το σόου στην μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ναύπακτο. Το ρομπότ παρουσιάζεται με φόντο την εικόνα του Χριστού, προφανώς για να πείσουν τον κόσμο ότι δόγμα και τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι το ηθικό. 

 Ανατρέχοντας στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έγινε τον Ιανουάριο στο Νταβός όπου είχαν βρεθεί πολλοί “ηγέτες” κρατών και άτομα της παγκόσμιας ελίτ, έγινε εκτενής αναφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και μετέπειτα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκός κανονισμός για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στο AI (Artificial Intelligence). Τώρα το βλέπουμε να έρχεται και στην Ελλάδα με πολύ διαφήμιση από τα ΜΜΕ. 

Στην ατζέντα των επικυρίαρχων η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ψηλά και θέλουν να την φέρουν στην παιδεία, στην υγεία, και στην εργασία. Αυτό σίγουρα θα πλήξει πολλούς ανθρώπους που θα χάσουν την δουλειά τους από τα συγκεκριμένα ρομπότ. Στην χώρα μας όπου έχουμε  τεράστια ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, σίγουρα δεν χρειαζόμαστε τα ρομπότ. Εννοείται βέβαια, πως οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που έχουν κατακλύσει τον κόσμο και χρηματοδοτούνται από το καθεστώς, θα προτιμούσαν να έχουν τα ρομπότ να εργάζονται συνεχώς και με λιγότερο κόστος από έναν εργαζόμενο και προπάντων να μην φέρουν καμία  αντίρρηση επί των αποφάσεών τους. 

Είναι ολοφάνερο πως ο άνθρωπος υποτιμάται απίστευτα στις μέρες μας και όλοι και όλα αποτιμώνται σε μονάδες ευφυΐας. Δεν γίνεται πουθενά λόγος για τις ανθρώπινες Αξίες, οι οποίες καλλιεργούνται μέσω της αληθινής παιδείας. Σίγουρα κάποιοι έχουν επενδύσει στο να παραμείνει ο άνθρωπος δούλος, εκτός αν ενωθούμε και τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *