Βίζα στους Τούρκους σε 10 ελληνικά νησιά κατά παρέκκλιση της Συνθήκης Σένγκεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επιβεβαίωσε και επίσημα, την διευκόλυνση της πρόσβασης των Τούρκων σε ελληνικά νησιά, κάτι που ζητά διακαώς η Άγκυρα εδώ και χρόνια.

Οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν πλέον να έχουν βίζα όποια στιγμή το θελήσουν στην διάρκεια όλου του έτους, χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια από τις προξενικές αρχές της γείτονος, για να εισέρχονται σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Λήμνο , Σάμο , Χίο, Κω, Λέρο , Κάλυμνο, Σύμη και Καστελόριζο! 

Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που παρεκκλίνει από τους όρους της Συνθήκης Σένκγκεν, προκειμένου να διευκολύνει την Τουρκία και όπως όλα δείχνουν, σε αυτό έχει την  συνεργασία και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης !

 Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, το οποίο παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός στην συνέντευξή του, ότι οι Βορειοευρωπαίοι δεν επιθυμούν την διευκόλυνση αυτή, γιατί φοβούνται την ενδεχόμενη διαρροή των Τούρκων προς βορά μέσω της Ελλάδος …

Ακολουθεί η πρώτη σχετική εξαγγελία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο Πρώτο Πρόγραμμα (06.12.2023).

Η απόφαση αυτή είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτήν που εξέφρασε ο Δημήτρης Καιρίδης τον Οκτώβριο, όπου σε ερώτηση βουλευτή στην βουλή, αν η Ελλάδα θα συνάψει μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία για έκδοση τουριστικής βίζας ετήσιας διάρκειας, ανέφερε ότι αυτά είναι “Τερατολογίες” και έκανε λόγο τριήμερη παραμονή των Τούρκων πολιτών μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ βλέπουμε την μεταστροφή της στάσης του, η οποία πιθανότατα να υπαγορεύτηκε από εγχώριους και ξένους παράγοντες, έχοντας ως αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά την υποχώρηση της Ελλάδος σε ένα καίριο για την εθνική μας ασφάλεια ζήτημα.

Επιπλέον η Ελληνική κυβέρνηση για να καλοπιάσει την Τουρκική πλευρά και να συνεχιστούν η συνομιλίες για τα Ελληνοτουρκικά θέματα μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν, ο οποίος έχει έρθει στην Αθήνα, της έκανε ένα δώρο όσον αφορά τις βίζες των Τούρκων, ικανοποιώντας ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα της Τουρκίας. Ανάλογη υποχώρηση δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα από τις δικές τους θέσεις σε κανένα ζήτημα.

Πολύ εύκολα ξέχασε η κυβέρνηση την παράλογες αλυτρωτικές διεκδικήσεις  των Τούρκων πολιτικών, που συνεχώς μιλούν για την “Γαλάζια Πατρίδα”, όπου αναφέρονται για τα ίδια αυτά νησιά ότι τους ανήκουν, χωρίς να αναγνωρίζουν ούτε τα χωρικά ύδατα ούτε την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ,  ζητώντας συνεχώς την αποστρατικοποίηση τους. Φυσικά θα πρέπει να αναφερθεί και το τεράστιο θέμα της παράνομης κατοχής της  Κύπρου, η οποία διαρκεί εδώ και 49 ολόκληρα χρόνια, όπου η Τουρκία έχει την αξίωση να αναγνωριστούν ως νόμιμο κράτος τα κατεχόμενα.

Τι ρόλο παίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γιατί εφαρμόζει πολιτικές που πιθανόν να αποβούν μοιραίες για το Ελληνικό Έθνος; Πώς γίνεται να μην συμμερίζεται ο κ. Καιρίδης τον φόβο των Βορειοευρωπαίων ;  Είναι τόσο σίγουρος  ότι η ελληνική αστυνομία που υπάρχει στα νησιά, θα μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς για να ελέγξει μια ενδεχόμενη μαζική επέλαση των Τούρκων ;

Μήπως όλες αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται, είναι για να χάσουμε εντελώς από την Ελληνική επιρροή τα νησιά μας, μαζί με τον εθνικό μας πλούτο, διευκολύνοντας παράλληλα τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ;

Αναρωτήσου Έλληνα πολίτη αν όλα αυτά γίνονται για το δικό σου καλό.

Σε μια Πολιτεία που νοιάζεται πρώτιστα για την ασφάλεια των πολιτών της, γνώμονας  σε κάθε διεθνή διαπραγμάτευση και απόφαση που λαμβάνεται, θα πρέπει είναι πάντα το Εθνικό συμφέρον.

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *