Ρομπότ – πολίτης με διαβατήριο ;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο ( ; ) θα έρθει στην Ελλάδα

Την Ναύπακτο  θα επισκεφθεί στις 10 Μαρτίου το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο “sophia the robot.” !

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Nafpaktos International Conference Center, το οποίο στεγάζεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Σκάλα Ναυπακτίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 6 κράτη και θα αναλύσουν την τεχνητή νοημοσύνη και ηθική “Artificial Intelligence & Ethics”.

Εντύπωση προκαλεί, ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνηθεί η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι την διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους. Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, ασχολείται με ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους … όμως ο ίδιος ο πολίτης θα είναι απών !

Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί παρουσία 150 καλεσμένων, ενώ δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο ευρύ κοινό. 

Τελικά πώς διασφαλίζεται η δικαιοσύνη και οι αξίες των ανθρώπων ??? 

Όταν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να συμμετέχει σε γεγονότα που θα ορίζουν την ζωή του στο μέλλον ???

Για να υφίσταται μια πραγματική πολιτεία χρειάζονται ενεργοί  πολίτες !!!

Όσο εμείς σαν πολίτες μένουμε αδρανείς τόσο θα αυξάνονται η επισκέψεις των ρομπότ που θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ..

Χριστόφορος Τσαγκαράτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *