Γιατί επισκέφθηκαν τα σωματεία επαγγελματιών την ΔΟΥ Καβάλας ;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

     Στο πλαίσιο κινητοποίησης φορέων και επαγγελματιών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η διευθύντρια της Δ.Ο.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ δέχθηκε πλήθος κόσμου στο γραφείο της, αποτελούμενο από ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας.

Οι πολίτες εξαπατήθηκαν για ακόμη μία φορά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα μειώσει τους φόρους και τώρα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει βλέπουμε να αποδεικνύει στην πράξη την ασυνέπεια που την διέπει. Τι να πρωτο πληρώσουν οι επαγγελματίες σε αυτήν τη χώρα, την αυξημένη φορολογία του φαντάσματος της Α.Α.Δ.Ε., τα ανεβασμένα ενοίκια της επαγγελματικής στέγης, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους ιδιοκτήτες ή τα τεράστια τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου και της ύδρευσης;;;

 Εφ’ όσον το πρόβλημα των Ελευθέρων Επαγγελματιών είναι οι αποφάσεις της νεοσύστατης κυβέρνησης γιατί επισκέφτηκαν τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ;;;  Η αρμοδιότητα του εκτελεστικού αυτού μηχανισμού είναι να προσδιορίζει και να εισπράττει φόρους και όχι να εισηγείται τροποποιήσεις νόμων. Άρα ήταν ανώφελη η περιοδεία τους στα γραφεία της Α.Α.Δ.Ε. στον πρώτο όροφο της Νομαρχίας Καβάλας.  Το μόνο όφελος που είχε η Ελληνική κοινωνία από αυτή τους την επίσκεψη ήταν να μάθει, πως εξαιτίας αυτής της επιζήμιας κυβέρνησης ο νομός Καβάλας είναι ο πρώτος σε πλειστηριασμούς κατοικιών σε ολόκληρη τη χώρα…!!!

Επειδή στην παραπάνω φωτογραφία εμφανίζονται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, λογικό είναι να αναφέρουμε ότι ο ρόλος των συνδικαλιστών διαχρονικά δεν ωφελεί πραγματικά την κοινωνία, διότι τοποθετούνται μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι έχουν φέρει τη χώρα μας σε αυτήν εδώ την άθλια οικονομική κατάσταση που ζούμε εν έτη 2023.

Βλέπουμε κατά καιρούς συνδικαλιστές να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών που είναι μία τρανή απόδειξη ότι είναι κατευθυνόμενοι από τα κόμματα και ηγούνται στους συλλόγους και στα σωματεία για την απόσβεση της αγανάκτησης των μελών που τους εκλέγουν, διαιωνίζοντας όμως εν τέλει αυτήν την απελπιστική κατάσταση.

  Οι παράλογοι φόροι, τους οποίους προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση επιχειρούν να πλήξουν ανεπανόρθωτα την μικρομεσαία επιχείρηση.  Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι οδηγούμαστε σε ένα συνεχές οικονομικό αδιέξοδο, όπου διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών  και ό,τι μόνο μέσα από μια καθολική μεταρρύθμιση θα δοθεί ώθηση και νέα πνοή στο “επιχειρείν”, το οποίο θα βασίζεται στο δημιουργικό δαιμόνιο του Έλληνα.

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *