Σχετικά με το Τ.Χ.Σ. θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες …

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Πατέλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει ένα νομοσχέδιο που αφορά την απορρόφηση του Τ.Χ.Σ. ( Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ) από το Υπερταμείο.

 Ο κ. Αλέξης Πατέλης θεωρεί ότι η απορρόφηση του Τ.Χ.Σ. αλλά και του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. από το Υπερταμείο  δεν χρειάζεται να απασχολεί τον Έλληνα πολίτη, παρόλο που πρόκειται για πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τον ίδιο (τον πολίτη) και την εθνική του περιουσία. Παράλληλα είπε, πως στο Υπερταμείο ενεχυρίασε την Δημόσια Περιουσία για 99 χρόνια και ελέγχει σήμερα τα Λεωφορεία, τα Ταχυδρομεία, την ΓΑΙΑΟΣΕ, την Διώρυγα της Κορίνθου και άλλες επιχειρήσεις Δημοσίου Συμφέροντος.

     Ας μην ξεχνάμε ότι το Υπερταμείο δημιουργήθηκε με τον νόμο 4389/2016 με σκοπό να ξεπουληθούν όχι μόνο οι παραπάνω επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος αλλά ολόκληρη η Δημόσια Περιουσία υπέρ των δανειστών…!!!

     Το Τ.Χ.Σ. είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) που όμως δημιουργήθηκε με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου με τον νόμο 3864/2010. Με ένα ομόλογο 49 δισεκατομμυρίων ευρώ αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών των συστημικών τραπεζών με σκοπό να τις ανακεφαλαιοποιήσει, ώστε αυτές να συνεχίζουν να λειτουργούν.

Εξετέλεσε μια σκοτεινή αποστολή, αφενός διότι από την πρόσφατη “αποεπένδυση” όπως την ονομάζουν, το Τ.Χ.Σ ξεπούλησε στους ιδιώτες τραπεζίτες όλες τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών που κατείχε αντί πινακίου φακής, με ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφετέρου γιατί μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων ενισχύθηκαν υπερβολικά οι τράπεζες, αλλά το χρέος μετακύλισε προς τους Έλληνες πολίτες, που εγγυήθηκαμε εν αγνοία μας τα παρακάτω ποσά, τα οποία χρωστάμε και θα συνεχίσουμε να χρωστάμε για πολλά χρόνια όλοι οι Έλληνες καθώς και τα παιδιά που θα γεννηθούν : 

    

 Τρανταχτή απόδειξη ότι το Τ.Χ.Σ. δημιουργήθηκε ως όργανο επί σκοπό, όχι για την πραγματική εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά για την υποδούλωση του Έθνους των Ελλήνων, ήταν η σιωπηρή άρνηση της πρότασης αγοράς μετοχών στη διπλάσια τιμή της ονομαστικής τους αξίας, που υπέβαλε επίσημα ο κ. Αρτέμης Σώρρας τον Μάιο του 2014, με προσφορά 100 δις, διαθέτοντας δηλαδή ποσό διπλάσιο της συνολικής αξίας του Τ.Χ.Σ.

 Επρόκειτο για πολύ επωφελή πρόταση για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση για την ελληνική κοινωνία, διότι θα είχαν σταματήσει οι επιζήμιες ανακεφαλαιοποιήσεις και θα είχαμε μία πραγματική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, η οποία θα ήταν το αποτέλεσμα της υγιούς λειτουργίας των τραπεζών χωρίς χρέη.  Οι δανειολήπτες θα μπορούσαν πιο εύκολα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους χωρίς ληστρικά επιτόκια και έξτρα κρυφές τραπεζικές προμήθειες, πράγμα που θα οδηγούσε σε ευημερία και διαθέσιμα κεφάλαια για νέες επενδύσεις.

 Ακολουθούν οι σελίδες 1 και 4 του εγγράφου που βρίσκεται ολόκληρο εδώ

 Όσον αφορά την Δημόσια Περιουσία, που στην παρούσα φάση γίνεται πλιάτσικο μέσω του Υπερταμείου και του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. προς όφελος των δανειστών, όταν αναλάβουν την διοίκηση της χώρας πραγματικοί Έλληνες, αυτή θα επιστρέψει στο Έθνος. Παράλληλα η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα οδηγήσει στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει τέτοια ταχεία οικονομική ανάπτυξη και αφθονία σε κάθε πολίτη, που θα εκπλαγούμε όλοι ευχάριστα.

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *