Η κυβέρνηση φέρνει λογοκρισία και φίμωση στο διαδίκτυο με νόμο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση νόμο που θα περιορίσει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών μέσω του διαδικτύου.

Αυτός ο νόμος αφορά την εισαγωγή μιας πλατφόμας στο διαδίκτυο με την ονομασία Digital Services Act, που όπως φαίνεται θα πλήξει την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο, και γενικά την ελευθερία του τύπου. Με τον νόμο αυτό, η κυβέρνηση και ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, θέλει να εγκατασταθεί το DSA (Digital Services Act) σε συνεργασία με την Ε.Ε. 

Έτσι θα μπορεί το καθεστώς, μέσω των τα συντονιστικών κέντρων (Fact Checkers), που θα βρίσκονται σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ανά πάσα ώρα και στιγμή να κατεβάζουν αναρτήσεις ή βίντεο μετά από καταγγελία από θιγόμενο πολίτη ή γιατί θα θεωρείται Fake News. Στην ουσία αυτό το νομοσχέδιο θα ανοίξει το κουτί της πανδώρας, και θα χαθεί εντελώς η ανεξάρτητη ενημέρωση, γιατί ακόμα και μια αποκάλυψη θα θεωρείται από την κυβέρνηση “ψευδείς ειδήσεις”, που η έννοια αυτή είναι ασαφής και αόριστη. Με λίγα λόγια πάμε για απόλυτη ιντερνετική λογοκρισία. 

Με μια πρώτη ματιά ο νόμος αυτός καταπατά το άρθρο 11 του Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ. … ΕΔΩ

“Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης

 1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων.

2. Η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η πολυφωνία τους είναι σεβαστές.

Επίσης ο νόμος αντίκειται στο άρθρο 14 του Ελληνικού Συντάγματος για την ελευθερία του τύπου. 

Στην Ελλάδα του σήμερα ο πολίτης ζει σε ένα νοσηρό περιβάλλον γεμάτο αδικία και οικονομική εξαθλίωση. Το μόνο “όπλο” που έχει είναι η φωνή του και ο γραπτός λόγος για να αναδείξει όλο το άδικο που βιώνει και όλα τα κακώς κείμενα της πατρίδας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο ως κραυγή διαμαρτυρίας. Ο περιορισμός αυτού του δικαιώματος  σίγουρα δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία και θυμίζει Χούντα … 

Εξάλλου το νομοσχέδιο αυτό έρχεται και ως απόρροια της γενικότερης ευρωπαϊκής πολιτικής, που έγινε γνωστή από την ίδια της πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φοντερλάιεν, η οποία στην πρόσφατη συνάντηση στο Νταβός διεμήνυσε σε ομιλία της εμμέσως πλην σαφώς την ανάγκη λογοκρισίας των πληροφοριών του διαδικτύου, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι τους για το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι πολιτικοί μας ως πιστοί υπηρέτες του παγκόσμιου κατεστημένου συνεχώς εφαρμόζουν ξένες ατζέντες της Λέσχης Bildenberg και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σε βάρος των ανθρώπων.

Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να αντισταθούμε σε όλα αυτά τα σχέδια των επικυρίαρχων με την μεγάλη ένωσή μας, που αυτό θα είναι η τεράστια δύναμη μας, για να νικήσουμε και να εγκαθιδρύσουμε την Ελλήνων Πολιτεία με Αρχές Αξίες και Πολιτειακούς νόμους για όλο τον Ελληνισμό και εν γένει για όλο τον πλανήτη. Το μεγάλο στοίχημα είναι εφαρμογή της πραγματικής Δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Ελλάς, όχι μόνο ως θεώρημα αλλά ως πρακτική εφαρμογή. Ο πολίτης θα μετέχει κρίσεως και αρχής στην Πολιτεία και αυτό προϋποθέτει να έχει την ευκαιρία να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του. 

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *