Τι έκαναν λάθος οι αγρότες μέχρι χθες ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση επικράτησε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όταν ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία αγροτών.

Το συμβάν που βλέπουμε στο βίντεο έγινε πριν από μία εβδομάδα από τους αγρότες του Έβρου, οι οποίοι πέρα από τα βασικά αιτήματα του κλάδου για την μείωση του κόστους παραγωγής και για το αφορολόγητο πετρέλαιο, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έκαψε χιλιάδες στρέμματα, προκαλώντας τεράστια μείωση στην ζωική παραγωγή, στην παραγωγή λαδιού (μείωση 30%) και μελιού, καταστροφή σε βοσκοτόπια, δάση, μηχανήματα κλπ.

Οι αγρότες έντονα προσβεβλημένοι ύστερα από τέσσερις ώρες αναμονής σε τοπικό ξενοδοχείο, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός αποχώρησαν από τη περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μαζική κινητοποίηση των τρακτέρ προς το αεροδρόμιο. Κατά την άφιξη τους προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο των αναχωρήσεων, όπου τους περίμεναν οι δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης δέχτηκε τελικά να τους συναντήσει σε αίθουσα του αεροδρομίου … 

Βίντεο από αεροδρόμιο:

Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τα προβλήματα θα πρέπει να λύνονται εγκαίρως αλλά και να προλαμβάνονται, σε μια χώρα που σέβεται τους αγρότες της και όχι να βλέπουμε κινητοποιήσεις και μπλόκα σε μεγάλες εθνικές οδούς. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει μια αγροτική πολιτική υποστηρικτική σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή μέχρι την μεταποίηση.

Αντ΄ αυτού …

Αφήνουν τους αγρότες σε αναμονή επί τέσσερις ώρες σε ξενοδοχεία, όταν αυτοί (οι υπουργοί) τρέχουν στο αεροδρόμιο για να ξεφύγουν, έχοντας μαζί τους αστυνομικές δυνάμεις να τους φυλάνε. Οι αγρότες, όπως και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μερίδιο στην λήψη των αποφάσεων για τον κλάδο, για τον οποίο είναι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι να αποφασίζουν. Στο σύστημα αυτό οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το αν θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, λαμβάνονται από την Ευρώπη. Αυτό που βλέπουμε απέχει μακράν από την πραγματική δημοκρατία, από τη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Βέβαια αυτό είναι το αποτέλεσμα του 41% που έδωσε ο Έβρος στην κυβέρνηση, αν και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αλήθεια, εφόσον τα στοιχεία των εκλογών δεν διασταυρώθηκαν ποτέ και εκλαμβάνονται ως αληθή τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την SingularLogic.

Η κυβέρνηση έχοντας δείξει δείγματα και από τη προηγούμενη 4ετία, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να τα έχει καλά με τις τράπεζες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μεγάλους επιχειρηματίες εντός και εκτός της χώρας. Δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τους αγρότες και δεν θα το κάνει και τώρα. Οτιδήποτε άλλο είναι ψίχουλα και στάχτη στα μάτια.

Από την άλλη, ο τρόπος που διαμαρτύρονται οι αγρότες έχει καταντήσει προβλέψιμος από την κάθε κυβέρνηση, οι οποίες χρόνια τώρα τους σπρώχνουν σε κομματικές ομάδες βάση των ιδεολογιών τους.

Όταν η πίεση που δέχονται οι αγρότες είναι μεγάλη και θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους, τότε στέλνεται σήμα στους “αγροτοπατέρες” της κάθε ομάδας να δημιουργήσουν κινητοποίηση.

Η αστυνομία ενώ διαθέτει τις δυνάμεις και το προσωπικό για να διαλύσει διαδηλώσεις, αφήνει ανεξέλεγκτους τους αγρότες να προκαλούν βλάβες στην οικονομία, κλείνοντας δρόμους και να ρίχνουν αγαθά υλικά σε δημόσιες εγκαταστάσεις για να διαμαρτυρηθούν. Αυτό προκαλεί την δυσαρέσκεια σε όλους τους άλλους κοινωνικούς κλάδους, που δυσανασχετούν και μετά από αυτό τάσσονται εναντίον τους.

Στο τέλος εφόσον οι αγρότες ασκήσουν κάθε μορφής πίεση και εξαντληθούν τότε βγαίνουν μπροστά οι “αγροτοπατέρες” ως εκπρόσωποι και συζητάνε ειρηνικά τα αιτήματα τους. Ως αποτέλεσμα δέχονται τα ψίχουλα που τους προσφέρουν και ανακοινώνουν την απόφαση στους υπόλοιπους. 

Το όλο θέαμα κλείνει με ένα συμβολικό δώρο. Επί Τσίπρα ήταν ένα μπουκάλι τσίπουρο τώρα θα δούμε ένα βαζάκι ελιές. Αυτό το θέατρο του παραλόγου επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά και οι πολίτες είναι τόσο τυφλοί και απασχολημένοι με τη καθημερινότητα για να το προσέξουν.

Είναι καιρός για τον κάθε πολίτη να αποχωρήσει από ένα πλοίο που βουλιάζει και να συστρατευτεί ενεργά στον παγκόσμιο ανθρωποκεντρικό οργανισμό της ένωσης του Έθνους των Ελλήνων, μακριά από τα κόμματα που κομματιάζουν την κοινωνία. Με πιστοποιημένο πλούτο, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συλλογικά σε μια ολική μεταρρύθμιση, για να παίρνουμε αποφάσεις για εμάς και τον τόπο μας.

Κάτι που μέχρι τώρα το κάνουν άλλοι για εμάς, κρυμμένοι σε αεροδρόμια, πίσω από αστυνομικές δυνάμεις, πίσω από νομική ασυλία, πίσω από κερδοσκοπικά συμφέροντα άλλων χωρών. Είναι καιρός για τον κάθε πολίτη που παριστάνει το τυφλό, να πάψει να είναι επαίτης, να δει τι συμβαίνει και να ενωθεί με τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του μέχρι να σταματήσει ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα. 

Εξάλλου το πρόβλημα είναι καθολικό και δεν αφορά μόνο τον κλάδο των αγροτών. Ας μην παίζουμε άλλο το παιχνίδι τους με το οποίο μας διαιρούσαν τόσα χρόνια, που ήταν κομμένο και ραμμένο στα δικά τους τα μέτρα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΡΑΦΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *