Επικίνδυνα πειράματα τεχνητής γονιμοποίησης απειλούν τον άνθρωπο με αφανισμό

ΥΓΕΙΑ

Η είδηση προέρχεται από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, το 2016 γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τον παρακάτω παράδοξο τρόπο … ΕΔΩ

Με την δικαιολογία της πρόληψης κληρονομικών ασθενειών, που συχνά οφείλονται σε μετάλλαξη του μιτοχονδριακού DNA, η οποία απαντάται στο γενετικό υλικό (συνήθως ενός εκ των δύο) γονέων, μια ομάδα Αμερικανών εμβρυολόγων προχώρησε για πρώτη φορά το 2016, στην δημιουργία εμβρύου που ενσωματώνει DNA από τρεις δότες. Συνήθως οι μεταλλάξεις στο DNA των μιτοχονδρίων είναι μη αναστρέψιμες και μπορούν να προκαλέσουν κώφωση, τύφλωση, διαβήτη, καρδιακή και ηπατική ανεπάρκεια. Φαίνεται όμως πως στην περίπτωση αυτή “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Η τεχνική που ακολουθήθηκε ονομάζεται Θεραπεία Μιτοχονδριακής Υποκατάστασης (Mitochondrial Replacement Therapy MRT) και συνίσταται στην αντικατάσταση του κατεστραμμένου μιτοχονδριακού DNA με το υγιές υλικό από έναν τρίτο δότη.

Η διαδικασία έγινε σε δοκιμαστικό σωλήνα, όπου ο πυρήνας που περιείχε όλο το γενετικό υλικό εκτός από τα μιτοχόνδρια, αφαιρέθηκε από το ωάριο της μητέρας και τοποθετήθηκε σε ένα ωάριο με υγιή μιτοχόνδρια, από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο πυρήνας! Στη συνέχεια, το ωάριο γονιμοποιήθηκε με το σπέρμα του πατέρα και το έμβρυο που προέκυψε τοποθετήθηκε στη μήτρα της μητέρας όπου αναπτύχθηκε σε μωρό. Έτσι το βρέφος που προέκυψε έχει τρεις βιολογικούς γονείς : τον πατέρα που προμήθευσε το σπέρμα, τη μητέρα που το κυοφόρησε και παρείχε τον πυρήνα του ωαρίου και μια δότρια που παρείχε τα υγιή μιτοχόνδρια.

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία η “επιστήμη” κάνει πειράματα σε ανθρώπους …

Σύμφωνα πάντοτε με το επιστημονικό άρθρο (2016), οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε το πείραμα ήταν άγνωστες όταν έγινε και εκφράστηκαν φόβοι :
“… Ενώ πειράματα σε πιθήκους και ποντίκια έδειξαν ότι τέτοια μωρά θα ήταν πιθανώς υγιή, αυτή η διαδικασία δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους μέχρι τώρα. Τα ωάρια είναι πολύ οργανωμένα κύτταρα. Η αντικατάσταση του πυρήνα δεν εμποδίζει την ανάπτυξη σε μωρό, αλλά προκαλεί βλάβη στο κύτταρο που πιθανότατα απαιτεί ριζική αναδιοργάνωση. Έτσι, τα αποτελέσματα τέτοιων χειρισμών είναι ακόμα άγνωστα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα αργότερα στη ζωή, όπως αυξημένη πιθανότητα διαβήτη …” ( μόνο 😉

Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με αυτήν την μέθοδο προήλθε από γονείς που είναι από την Ιορδανία, που σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό New Scientist επισκέφθηκαν τον εμβρυολόγο John Zhang, ο οποίος εκτέλεσε αυτήν την ιδιότυπη γονιμοποίηση, αντί της κλασικής εξωσωματικής με δότρια ξένου ωαρίου επίσης για έναν ακόμη λόγο : Διότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι η κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση, δηλαδή μέσω της λήψης ενός ξένου ωαρίου, που θα γονιμοποιούνταν από το σπέρμα του συζύγου και θα κυοφορούνταν από την ίδια, δεν ήταν ηθικά αποδεκτή.

Η πράξη έγινε στο Τέξας, διότι μέχρι τότε, δεν καλυπτόταν από τους κανονισμούς των ΗΠΑ, όπου αυτό ήταν παράνομο. Η Επιτροπή του Ινστιτούτου Ιατρικής για τις Θεωρήσεις Ηθικής και Κοινωνικής Πολιτικής των Νέων Τεχνικών για την Πρόληψη της Μητρικής Μετάδοσης Νοσημάτων του Μιτοχονδριακού DNA αρνήθηκε τότε να δώσει ρυθμιστική έγκριση για κλινική χρήση της διαδικασίας, μέχρις ότου γίνει έρευνα για να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Έκτοτε, κι άλλες κλινικές άρχισαν να προσφέρουν το πείραμα που αποκαλείται “θεραπεία”. Ένα κέντρο στο Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πρώτο στον κόσμο που έλαβε ρυθμιστική έγκριση για να προσφέρει MRT σε ζευγάρια με μιτοχονδριακά νοσήματα. Η ομάδα ξεκίνησε μια δοκιμή σε 30 ζευγάρια στο Newcastle Fertility Centre το 2017, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα λέξη, αποφεύγοντας να μοιραστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα με άλλους ερευνητές στο πεδίο. Τώρα κλινικές σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ουκρανίας, προσφέρουν την ίδια “θεραπεία”, επίσης έγινε νόμιμη στην Αυστραλία το 2022. πηγή

Ο Dagan Wells, βιολόγος αναπαραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Ο Γουέλς και οι συνεργάτες του προσπάθησαν επίσης να βρουν πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία. Έρευνα σε κύτταρα σε ένα πιάτο και σε πιθήκους δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα η MRT να μην προλαμβάνει πάντα τις μιτοχονδριακές ασθένειες. Εάν αυτό συμβεί σε ανθρώπους, θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Επίσης, σε μια άλλη πρόσφατη δημοσίευση του MIT Technology Review (2023), η τεχνική MRT παραμένει αμφιλεγόμενη και διάφοροι επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους, για το αν είναι αποτελεσματικότερη για την αύξηση του ποσοστού επιτυχίας σε περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης για γονείς με υγιές γενετικό υλικό που έχουν υπογονιμότητα, ή αν θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται για την πρόληψη των κληρονομικών ασθενειών που οφείλονται σε βλάβη των μιτοχονδρίων :

Αποκαλύφθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις, τα μωρά που έχουν συλληφθεί με την διαδικασία MTDNA, έχουν δείξει αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «αναστροφή». Και στις δύο περιπτώσεις, το ποσοστό των μιτοχονδριακών γονιδίων από τη μητέρα του παιδιού έχουν αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου και από λιγότερο από 1% που ήταν αρχικά και στα δύο έμβρυα πολλαπλασιάστηκαν σε περίπου 50% σε ένα μωρό και 72% σε άλλο ! Αυτό αποδεικνύει ότι η φύση έχει τον μηχανισμό επαναφοράς κάθε τεχνικής παρέμβασης που είναι κόντρα στους κανόνες της δημιουργίας !

“… Είναι ανησυχητικό ότι η MRT μπορεί να μην αποτρέψει τις μιτοχονδριακές ασθένειες και θα μπορούσε να δημιουργήσει μωρά σε κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Αλλά αν οι δοκιμές MRT σε άτομα που αγωνίζονται να συλλάβουν μπορούν να μας πουν περισσότερα για το πώς λειτουργεί η υπογονιμότητα και πώς να την αντιμετωπίσουμε, εξακολουθεί να έχει πολλές δυνατότητες …”

Το επίσημο συμπέρασμα των επιστημόνων είναι, πως ένα στα πέντε μωρά που γεννιούνται με την τεχνική των τριών γονέων θα μπορούσαν τελικά να κληρονομήσουν υψηλά επίπεδα των μιτοχονδριακών γονιδίων της μητέρας τους. Για τα μωρά που γεννιούνται από άτομα με μεταλλάξεις που προκαλούν ασθένειες, αυτό θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή – αφήνοντάς τους καταστροφικές και δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες.
Τα ευρήματα κάνουν ορισμένες κλινικές να επανεξετάσουν τη χρήση της τεχνολογίας για μιτοχονδριακά νοσήματα, τουλάχιστον μέχρι να καταλάβουν γιατί συμβαίνει η αναστροφή. «Αυτές οι μιτοχονδριακές ασθένειες έχουν καταστροφικές συνέπειες», λέει ο Björn Heindryckx στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο, ο οποίος ερευνά τη θεραπεία εδώ και χρόνια. «Δεν πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό».

«Είναι επικίνδυνο να προσφέρουμε αυτή τη διαδικασία [για μιτοχονδριακές ασθένειες]», λέει ο Pavlo Mazur, εμβρυολόγος με έδρα το Κίεβο της Ουκρανίας, ο οποίος έχει δει μία από αυτές τις περιπτώσεις από πρώτο χέρι …

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα το συνολικό αποτέλεσμα όλης αυτής της παράνοιας …

Ακούσαμε όμως σε εκπομπή στο διαδίκτυο από τον καθηγητή Δ. Σταθακόπουλο, ότι όλο αυτό το μπέρδεμα με τα 3 DNA τελικά αποσκοπεί σε έναν άλλο πολύ σκοτεινό δρόμο, θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε ΤΡΑΝΣ και ομοφυλόφιλους άνδρες προκειμένου να κάνουν παιδιά σε τεχνητές μήτρες …

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΖΟΥΜΕ ;;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΑΝΟΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ( ΛΟΑΤΚΙ ) ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ …

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ (ΔΙΑΒΟΛΟΣ = ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ)

Από τα παραπάνω προκύπτει πόσο ανοχύρωτη είναι η παγκόσμια κοινωνία από τσαρλατάνους, τάχα επιστήμονες, που αποφασίζουν να κάνουν το θεό, παρεμβαίνοντας στην νομοτελειακή δημιουργία του ανθρώπου. Επίσης αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπαίνει από κανέναν διεθνή οργανισμό ή δικαστήριο κανένας νομικός φραγμός σε αποστατικές πρακτικές, οι οποίες φαινομενικά μόνο υπηρετούν την υγεία των ανθρώπων, αλλά ουσιαστικά αναπαράγουν ασθένειες και οδηγούν στον όλεθρο. Όσο για την ηθική, αυτή είναι στις μέρες μας προς εξαφάνιση. Στην ουσία είμαστε έρμαια ενός διευθυντηρίου που οδηγεί τον άνθρωπο στον αφανισμό, με ύπουλες μεθόδους γενοκτονίας.

Ο προσανατολισμός της επιστήμης θα πρέπει να είναι η έρευνα και ο πειραματισμός, όχι με σκοπό την πρόκληση νέων μεταλλάξεων, αλλά για τον εντοπισμό και την θεραπεία των αιτιών που προκαλούν βλάβες στα γενετικά κύτταρα των ανθρώπων. Βλάβες οι οποίες δεν θα υπήρχαν αν γινόταν ο καθαρισμός του πλανήτη μας από κάθε βλαβερή ουσία στον αέρα, στο νερό, στην γαία, στην τροφή μέσω μεταλλαγμένων GMO, χημικών δηλητηρίων, φαρμάκων, βλαβερών εμβολίων, συχνοτήτων, διδαχών κλπ.

Οι επιστήμονες από την άλλη, οφείλουν να σέβονται την ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ, τις Αξίες, τις Αρχές και τους Νόμους που έχει θέσει η νομοτελειακή δημιουργία του ΕΛΛΗΝ ανθρώπου, όπου άρρεν και θήλυ ενώνονται μέσω του ΕΡΩ με τέλεια ισοζυγία για να δημιουργήσουν υγιείς Ελλάνιους γόνους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που όλη ανθρωπότητα αποτίει φόρο τιμής στην Ελλάνια Κοσμοθέαση που είναι η βάση όλης της δημιουργίας και του πολιτισμού στον πλανήτη μας ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ευαγγελία Γιαδανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *