Εθνική ντροπή από τους εκπροσώπους του ελληνικού Στρατού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στις 30 Αυγούστου 2024, έγινε το παρακάτω αδιανόητο συμβάν:  σε εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας, την ημέρα μνήμης για την σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης, παρευρέθηκε Έλληνας Υποστράτηγος για να γιορτάσει ;; … μαζί με τους Τούρκους.

Αυτό αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα “Δημοκρατία” (πηγή). Το συγκεκριμένο ντροπιαστικό σκηνικό αμαυρώνει στο σύνολο τις Ένοπλές μας Δυνάμεις, με ευθύνη της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ. 

Οι ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι ανώτεροι στην ιεραρχία, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις εντυπωσιασμού, όσον αφορά το αξιόμαχο του Στρατού και ότι δεν θα ανεχτούν καμία παραβίαση, αλλά στην πράξη συχνά, είτε σιωπούν είτε με τις πράξεις τους ρεζιλεύουν τον εαυτό τους.

Οι εντολές που εκτελούνται δίνονται από τους ανωτέρους, οι οποίοι συχνά εμπλέκονται με την πολιτική εξουσία,  από όπου έχουμε δει ότι απουσιάζει η σοβαρή εξωτερική πολιτική, γιατί καμία κυβέρνηση δεν θέλει να διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν, υπέρ της Ελλάδας και του Έλληνα, αλλά το μόνο τους νοιάζει είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ καθώς οι καναλάρχες συχνά συνδιαλέγονται ή συνεργάζονται με τους ολιγάρχες της Τουρκίας και γι΄ αυτό στα κανάλια γίνεται πλύση εγκεφάλου προς τους πολίτες από δημοσιογράφους που αποκρύπτουν ειδήσεις, όπως είναι η συγκεκριμένη, που είναι σημαντικές για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Μια εθνική κυβέρνηση που θα υπάρξει στο μέλλον, πρέπει να βάλει μπρος όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα πρέπει να διεκδικήσει ό,τι ανήκει στον Ελληνισμό μέσω παγκόσμιων συμφωνιών. Είναι επίσης σημαντικό να απαιτηθεί παγκόσμια η αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Έλληνες της Ιωνίας από τον Στράτο του Κεμάλ. Έχουμε χάσει πολλά χρόνια που δεν έχουμε κάνει καμία σχετική προσπάθεια ως χώρα, αλλά τώρα έχει έρθει ο καιρός και είναι δίκαιο να αλλάξει αυτό. Οτιδήποτε πέραν αυτού αποτελεί μειοδοσία σε βάρος της Ιστορίας μας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στον ΟΗΕ, στην Ευρώπη και σε όλους τους Παγκόσμιους θεσμούς, πως ό,τι είναι Ελληνικό ανήκει στους νόμιμους δικαιούχους που είναι όλο το Έθνος των Ελλήνων.

Επίσης θα πρέπει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι απαλλαγμένη από δεσμεύσεις κομματικές, προσωπικές, δογματικές κ.α. και θα πρέπει να δίνει τις σωστές οδηγίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, με προτεραιότητα την εθνική κυριαρχία της πατρίδας και γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού Έθνους και αυτό και μόνο πρέπει να προστατεύουν. 

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *