Ομολογία ΣΟΚ Καιρίδη για την καταστροφή της πολεμικής βιομηχανίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολόγησε κυνικά και αδιάντροπα στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ (22/01/2024), ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημ. Καιρίδης, την αποτυχία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στην ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας.

Είπε μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία 50 χρόνια, οι κυβερνήσεις δεν έπραξαν απολύτως τίποτα και δεν ενήργησαν καθόλου στην κατεύθυνση να εξασφαλίσουν τα μέσα για την άμυνα της χώρας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες σε εξοπλισμό, παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν

Δεν είναι δυνατόν είπε, η Ελλάδα σαν πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, αντί να εξελίξει και να εκσυγχρονίσει όλα τα ναυπηγεία στην χώρα να τα κλείνει όπως π.χ. του Σκαραμαγκά.

Βεβαίως πολλά τα ερωτήματα …

Φαίνεται ότι ο κ. Καιρίδης ξέχασε προς στιγμήν, ότι στα χρόνια της μεταπολίτευσης η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυβέρνησε επί 24 χρόνια.  Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης της αποτυχίας σίγουρα βαρύνει τον ίδιο, που επέλεξε να αποτελεί στέλεχος ενός από τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. 

Βέβαια κατ΄ αναλογία συνυπεύθυνα είναι και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε 12 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ 8 χρόνια και όλα τα μικροκόμματα δεκανίκια, στηρίγματα όλων αυτών των κυβερνήσεων που πέρασαν  από τα βουλευτικά έδρανα !

Φαίνεται πως η κατανάλωση και η κατασπατάληση της περιουσίας των πολιτών ήταν το μοναδικό μέλημα τους και στην προσπάθεια να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, ανάγκασαν τον Ελληνικό λαό όλα τα χρόνια να υποστεί λιτότητα, μνημόνια και φτωχοποίηση.

Η οικονομική πολιτική επιβλήθηκε, αφού διορίζονταν ακόμη και εξω-κοινοβουλευτικοί, οι λεγόμενοι τεχνοκράτες, που μετέτρεψαν τις υγιείς κρατικές επιχειρήσεις σε προβληματικές, με αποτέλεσμα να ξεπουληθούν στο ιδιωτικό, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Αποδόμησαν όλες τις κρατικές βιομηχανίες και ειδικά παραγωγής πολεμικού υλικού και γι΄ αυτό είμαστε νούμερο ΕΝΑ στις εισαγωγές ξένων οπλικών συστημάτων παγκοσμίως.

Να θυμηθούμε επίσης, την επιβολή της αναλογίας 7 προς 10 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που αφορούσε για πολλά χρόνια στα εξοπλιστικά, πέρα από τις διακρατικές συμφωνίες συνεργασίας και συμμαχιών.

Έτσι λοιπόν με το χρέος μη βιώσιμο για κάποιους και με εξουθενωμένους τους πολίτες, έτρεφαν για πολλά χρόνια τον φόβο για τον κίνδυνο από βορρά (κομμουνισμός) και εθελοτυφλούσαν για τον εξ’ ανατολών, την στιγμή που η Τουρκία ασκεί  καθαρά επεκτατική πολιτική (βλέπε Κύπρο, νησιά, Αιγαίο, Θράκη), παρά του ότι και οι δύο χώρες συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ.

Όμως ας δούμε τι κάναμε για όλα αυτά και ποια είναι τα αίτια της σημερινής κατάστασης που βρίσκεται η ΕΑΒ εδώ και 48 χρόνια. Η ίδια συνταγή, η ίδια τακτική, από τα ίδια κόμματα, με τις ίδιες κυβερνήσεις. Κακοδιαχείριση, κατασπατάληση και το μεγάλο φαγοπότι ήταν πρώτο μέλημα τους και κάποιες κινήσεις μόνο για το θεαθήναι.

Μόνοι τους χαρακτηρίζουν την ΕΑΒ σαν την πιο (αμαρτωλή), δεύτερη στη σειρά ΔΕΚΟ μετά τον ΟΣΕ, με ένα παθητικό ύψους 10 δις, τα 20-30 τελευταία χρόνια. ΕΔΩ

Στατιστικά βλέπουμε ότι σε μια διάρκεια ζωής αυτών των 48 ετών της ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία), για να επιβιώσει έκανε 40 αυξήσεις του μετοχικού του κεφαλαίου, χαρακτηρίζοντας την μόνοι τους σαν ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Η Ελλάς χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, που να εργάζεται πάντα και πρώτα για το όφελος των πολιτών, με επιτροπές μέσα από τον λαό, που θα ελέγχουν τους διαχειριστές δημοσίου πλούτου, ούτως ώστε να μην μπορούν να δρουν κρυμμένοι πίσω από ανεξάρτητες αρχές (π.χ. Α.Α.Δ.Ε.) και να μην έχουν ασυλία, όπως έχουν οι βουλευτές (και οι κρίνοντες να κρίνονται).

Έτσι λοιπόν και με αυτήν την πολύ σοβαρή κατεύθυνση η Ελλάς να καταστεί εθνικά ισχυρή σε πολεμική βιομηχανία και με δική της παραγωγή, να καλύπτει τις ανάγκες της σε όλους τους τομείς (ΣΤΕΡΙΑ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ).

Ο εξοπλισμός με οχήματα μετακίνησης και με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά οπλικά συστήματα που θα παράγονται στην πατρίδα μας, θα καταστήσει το έθνος ισχυρό και θα αποτρέπει κάποιους επιτήδειους, ακόμη και σκέψεις επιβουλής και επιβολής.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *