Τα ελληνόπουλα διδάσκονται μέχρι σήμερα το παραμύθι για την προέλευση του Ελληνικού Αλφαβήτου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Τελικά στην εποχή μας ανακαλύπτουμε συνεχώς δογματικά αφηγήματα, με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί εμείς οι ίδιοι από τα σχολικά μας χρόνια και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να διδάσκονται ακόμη και σήμερα στα σχολεία. Αναπόδεικτα παρα-μύθια, μιας και ακόμη και οι μύθοι έχουν μέσα τους μια κρυμμένη αλήθεια. Μιλούμε για την συστηματική παραχάραξη της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ιστορίας από τα κέντρα επικυριαρχίας, που το μόνο που μπορούν, είναι να οικειοποιούνται οτιδήποτε Ελλάνιο παρουσιάζοντάς το ως δικό τους. Σκοπός τους να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο γόητρο, με διττό τρόπο: από τη μια κρύβουν την δική τους έλλειψη πολιτιστικού υπόβαθρου και από την άλλη μειώνουν και υποβαθμίζουν την συνεισφορά των Ελλήνων στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Είναι άδικο να προκρίνεσαι συνέχεια σε έναν αγώνα πυγμαχίας προκαλώντας στον αντίπαλο χτυπήματα κάτω από τη μέση, κάποτε έρχεται η αποκάλυψη της αλήθειας.

Αυτό έπραξαν διαχρονικά με την Ελληνική γραφή, διαδίδοντας παντού το αφήγημα περί φοινικικής (σημιτικής) προέλευσης του Ελληνικού Αλφαβήτου. Μάλιστα για να καλύψουν την απάτη, φρόντισαν επί Βυζαντίου να παραποιήσουν τα κεφαλαία σύμβολα της Άλφα – Ωμέγα γραφής των προγόνων μας που ήταν αρχικά 27, με την μικρογράμματη γραφή, καταργώντας τρία σύμβολα, καθιερώνοντας τα κενά ανάμεσα στις λέξεις καθώς και τα σημεία στίξης. πηγή

Το δόγμα που αφορά στην προέλευση του ελληνικού από το λεγόμενο “Φοινικικό αλφάβητο” είναι διεθνώς διαδεδομένο και συμβαδίζει μαζί με ένα ακόμη δόγμα που μιλάει για την ινδοευρωπαϊκή προέλευση του Έλληνα ανθρώπου. Με την πρώτη θεωρία προσπαθούν να πείσουν την παγκόσμια κοινότητα ότι ο παγκόσμιος πολιτισμός και ιδιαίτερα ο γραπτός λόγος, στηρίζεται στο αλφάβητο που επινόησε ένας λαός – οι Φοίνικες – ο οποίος έπαψε να υπάρχει στις μέρες μας. Αμφότερες έχουν καταρριφθεί από δεδομένα της ιστορίας και της αρχαιολογίας, ωστόσο διδάσκονται διεθνώς και οι υπέρμαχοί τους βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις στις έδρες των πανεπιστημίων και στο “Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού”.

Βεβαίως το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά αφορά την ιστορία όλων των γλωσσών και των συστημάτων γραφής τους (πέρα από τις χώρες που χρησιμοποιούν το λατινικό και το Κυριλλικό αλφάβητο, που γνωρίζαμε ότι προέρχονται από το ελληνικό), αφού όλες οι σημερινές χρησιμοποιούμενες γραφές αποδεικνύεται ότι προέρχονται από την πρωταρχική Ελλάνια ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ. ΕΔΩ .

Ας εξετάσουμε το “Φοινικικό αλφάβητο



  1. Το “Φοινικικό αλφάβητο” αποτελείται από 22 σύμφωνα, με τα φωνήεντα να εννοούνται κατά την εκφορά του λόγου.
  2. Δεν αποτελεί αλφάβητο, διότι δεν αποτυπώνει κάθε φθόγγο (μικρότερη μονάδα ήχου) σε ξεχωριστό σύμβολο. Απουσιάζουν τα φωνήεντα α, ε, η, ι, υ, ο, ω και τα σύμφωνα φ, χ, ψ.
  3. Δεν αποτελεί ούτε καν συλλαβικό αλφάβητο (όπου κάθε σύμβολο αντιστοιχεί σε μια συλλαβή), όπως είναι η γραμμική Α, η γραμμική Β και η Κυπριακή συλλαβική γραφή, διότι στον φοινικικό τρόπο γραφής κάθε σύμβολο – σύμφωνο εκφέρεται διαφορετικά κατά περίπτωση και διαφέρει από λέξη σε λέξη. Επομένως είναι μια ατελής μορφή συλλαβικής γραφής.
  4. Η συσχέτιση ανάμεσα στο “φοινικικό” και στο ελληνικό αλφάβητο είναι σχετική, διότι διαφέρει η εκφορά αρκετών συμβόλων και πολλά σύμβολα είναι παραποιημένα και έχουν αλλάξει μορφή, φορά και κλίση. Οι ονομασίες που έχουν αποδοθεί στα σύμβολα είναι απλοϊκές και φανερώνουν έναν πρωτόγονο τρόπο σκέψης απέχοντας σημαντικά από τους κωδικούς των Ελλανίων συμβόλων.
  5. Έχουν εμφανιστεί ελάχιστα δείγματα γραφής με το αρχαιότερο να είναι μια επιγραφή στην σαρκοφάγο του Αχιράμ (1050 π.κ.χ.)
  6. Είναι αμφίβολος ο φυλετικός προσδιορισμός των Φοινίκων, διότι η προέλευσή τους ανάγεται σε μεταναστευτικά φύλα που προήλθαν κατ΄ άλλους από την Σομαλία ή από την Ερυθρά Θάλασσα.
  7. Όσο για την ονομασία “Φοίνικες”, αυτή τους αποδόθηκε εξωγενώς από τους Έλληνες, μάλλον μεταγενέστερα, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στις λέξεις φοῖνιξ και φοινός, που σημαίνουν πορφυρός και πορφύρα, από την παραγωγή πορφυρού χρώματος στην οποία επιδίδονταν. Σε πρώιμες πηγές οι Φοίνικες ταυτίζονται με τους Χαναναίους ΠΗΓΗ

8. Οι Φοίνικες ως πολιτισμός εξαφανίστηκε γύρω στον 7ο αι. π.κ.χ., οπότε πρόκειται για μια μορφή γραφής που δεν είχε ούτε συνέχεια ούτε εξέλιξη από τους φερόμενους ως επινοητές.

9. Η γραφή που βρέθηκε το 1928 από τις ανασκαφές στην αρχαία Ουγκαρίτ (περιοχή της αρχαίας Χαναάν), ανάγεται στον 15ο αι. π. κ. χ. , είναι σφηνοειδής, συμφωνογραφική όπως και η φοινικική και περιελάμβανε 30 σύμβολα. Η γραφή αυτή εξαφανίστηκε γύρω στο 1200 π.κ.χ. και έπειτα από 100 -200 χρόνια οι Φοίνικες ανακαλύπτουν (;;) το “Φοινικικό” …

Επομένως, είναι πολύ πιο πιθανό οι Φοίνικες να οικειοποιήθηκαν το ελληνικό και το έφεραν στα μέτρα τα δικά τους …

δηλαδή με την χρήση μόνο των συμφώνων και με την φορά της γραφής από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως ακριβώς ήταν και η φορά της σφηνοειδούς γραφής.


Σαρκοφάγος της Βύβλου -Εθνικό Μουσείο Βηρυτού  Σαρκοφάγος του Αχιράμ. 11ος αιώνας π.Χ. ΠΗΓΗ

Το πιο απλοϊκό ερώτημα, που προκύπτει από την ανάλυσή μας είναι :

Πώς είναι δυνατό από μια υποδεέστερη και ατελή μορφή γραφής, να προκύπτει μια τέλεια γραφή από κάθε άποψη (Ελληνικό αλφάβητο) ;

Είναι ο καιρός εμείς οι ενεργοί Έλληνες πολίτες, να καταρρίψουμε κάθε θεωρία η οποία δεν βασίζεται στην λογική, δηλαδή στην αποδεικτική διεργασία, για να αποκαταστήσουμε την θέση της Ελλάνιας γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Εξάλλου διανύουμε την εποχή που τα κάθε λογής επιστημονικοφανή δόγματα θα καταπέσουν με την εμφάνιση στοιχείων που αποδεικνύουν την αλήθεια.

Ευαγγελία Γιαδανού

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *