Εκτός κάλλους και αισθητικής οι στολές που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόλυτη κατάπτωση, βαθιά σήψη και έλλειψη πολιτισμού αναδεικνύεται μέσα από τις νέες στολές που ανατέθηκαν σε γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Ε.Ο.Ε. (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), με σκοπό την βράβευση των χορηγών της Επιτροπής. Η παρουσίαση περιλάμβανε σύντομη χορογραφία, παρόμοια με αυτές που θα συμβούν τον επόμενο μήνα στην Ολυμπία, κατά την “τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας”.

Δύο θήλες κι ένας άρεν, οι οποίοι παρίσταναν τις Ιέρειες κι έναν Κούρο αντίστοιχα, φορούσαν τις νέες ενδυμασίες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από το σύνολο της κοινής γνώμης κακόγουστες, ευτελείς και παρακμιακές. Η αναπαράσταση των κιόνων δωρικού και ιωνικού ρυθμού με στάμπες επάνω στα υφάσματα, η εναλλαγή των αποχρώσεων του γκρι που χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει τις πτυχώσεις στο ρούχο, το ύφασμα που μοιάζει με φτηνή λινάτσα και τα πορτοκαλί σανδάλια απέχουν παρασάγγας από το απαράμιλλο ελληνικό κάλλος, που πάντοτε αντανακλούσε το αιθέριο αθάνατο απολλώνιο φως και ξεχώριζε για την αισθητική, η οποία χαρακτηρίζει διαχρονικά μέσα από την απλότητα το γένος μας.

Διότι είναι άλλο, το γεγονός ότι υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει, ο συμβολισμός των κιόνων των ναών μας με τα ΙΩΤΑ δημιουργήματα των κόσμων και των συμπάντων, που ένα από αυτά είναι και ο ΕΛΛΗΝ άνθρωπος με το αξιακό σύστημα και την μεσότητα που τον χαρακτηρίζει και είναι άλλο πράγμα να ντύνεται κανείς “κίονας”. Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στα δύο …

Όσο για την λεγόμενη “Τελετή της Αφής της φλόγας” και όλο το πανηγυράκι που στήνεται για να μεταφερθεί η φλόγα εκτός του ιερού γεωδαιτημένου χώρου της Ολυμπίας, στην πόλη που θα τελέσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες (για φέτος είναι το Παρίσι), αποτελεί βεβήλωση και παραχάραξη των πραγματικών Ολυμπίων Αγώνων, που τελούνταν επί χιλιάδες χρόνια από τους προγόνους μας ανά επταετία. Τότε η φλόγα έκαιγε άσβεστη στην Ολυμπία ως ενέργεια από αόρατη πηγή και ήταν δώρο συμπαντικών ενεργειών προς τους ανθρώπους.

Σήμερα που η κατάπτωση είναι εμφανής σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και του πολιτισμού, όπου ο άνθρωπος έχει φύγει μακριά από το Αξιακό Σύστημα, έχοντας προδώσει την ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ του, είναι επιτακτική ανάγκη να ενθυμηθεί ξανά ποιος είναι.

Το αίτημα της εγκαθίδρυσης των αληθινών Ολυμπίων Αγώνων στην γενέτειρά τους, με τα αληθινά σύμβολα και τον πρωταρχικό τους σκοπό, είναι παρόν και μένει να εκτελεστεί από τους ΕΛΛΗΝ ανθρώπους. Η ασχήμια και η παρακμή που εκφράζεται μέσα από στοχευμένα κακόγουστες ενδυμασίες και από δήθεν εκδηλώσεις πολιτισμού, όπου κυριαρχεί η κατασπατάληση και ο διαμοιρασμός Δημοσίου χρήματος μεταξύ ημετέρων, δεν έχουν θέση στην ΕΛΛΑΣ και κάθε άλλο παρά τιμούν την αιώνια κληρονομιά των προγόνων μας. Όσο για την αξία ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ως μία εκ των δώδεκα αξιών θα πρέπει να καλύπτει την ευαισθησία που έχουμε μέσα μας ξυπνώντας μας θύμησες …

Ευαγγελία Γιαδανού

Περισσότερες πληροφορίες για τους “Ολύμπιους Αγώνες” θα βρείτε στο Ελλάνιο κείμενο του κ. Αρτέμη Σώρρα. Ακολουθεί δρώμενο ενθύμησης και χάραξης του κειμένου από ΕΛΛΗΝ ανθρώπους στην αρχαία Ολυμπία (27/08/2016) :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *