Δεν θα ξεχάσουμε την στάση είκοσι ευρωβουλευτών μας που το 2019 απείχαν ….

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές για άλλη μια φορά μας απέδειξαν με τις πράξεις τους, ότι δεν εκπροσωπούν σύσσωμοι τον ελληνικό λαό. Δεν σεβάστηκαν και δεν ανέδειξαν ενωμένοι στην Ευρωβουλή την ιστορική αλήθεια για τις θηριωδίες που βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου, όπως δεν το έπραξαν ποτέ μέχρι σήμερα για την Ελλάδα γενικότερα.

Περίπου 353.000 Έλληνες του Πόντου υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και θυσιάστηκαν σε μία πρωτοφανή γενοκτονία από το 1916 έως το 1923. Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο πως οι Πόντιοι υπέστησαν μαζικά  εκτοπισμό από την γη τους,  εξάντληση από έκθεση σε κακουχίες (πχ τάγματα εργασίας), βασανιστήρια, πείνα και  δίψα, πορείες θανάτου στην έρημο και συχνότατα εν ψυχρώ δολοφονίες ή εκτελέσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Ν. Ζαϊκος, αναπ. καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου, αναλύει τον νομικό όρο “γενοκτονία” και τεκμηριώνει τον λόγο που οι Έλληνες του Πόντου την υπέστησαν όντως. Το αποτέλεσμα ήταν ο ξεριζωμός και ο αφανισμός κάθε ελληνικού στοιχείου στην περιοχή. Την ίδια μοίρα είχαν οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι αφού τα γεγονότα συνέβησαν ιστορικά την ίδια εποχή και προκλήθηκαν από το καθεστώς των Νεότουρκων.

Η εξόντωση των Αρμενίων μάλιστα έχει αναγνωριστεί από των ΟΗΕ με τον όρο “γενοκτονία”.

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αναγνωρίστηκε επίσημα από την Βουλή των Ελλήνων το 1994 και ορίστηκε η 19η Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», κάτι που δεν έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. 

Μεγάλη απόδειξη των παραπάνω είναι η στάση που κράτησαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές τον Απρίλιο του 2019 (παραμονές ευρωεκλογών). Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, με ισχυρή πλειοψηφία μάλιστα (199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά). Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπέβαλε το αίτημα εκ μέρους της πολιτικής του ομάδας του ECR. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των ευρωβουλευτών που απέρριψαν το δίκαιο ιστορικά και ηθικά ψήφισμα, ήταν  και πολλοί Έλληνες. Συγκεκριμένα το απέρριψαν οι ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝ.ΑΛ. και του Ποταμιού, ενώ από την συνεδρίαση που είχε γίνει για το μείζων αυτό θέμα απείχαν οι 20 από τους 27 Έλληνες ευρωβουλευτές. ΠΗΓΗ

Αποτελεί καθήκον όλων των ευρωβουλευτών μας να αγωνιστούν για τη διεθνή αναγνώριση τόσο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όσο και για την γενοκτονία όλων των Ελλήνων της Μ. Ασίας, για να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη και για να αποτελέσει η αναγνώριση αυτή συμβολική πράξη για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων σε βάρος της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Ο ρόλος των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι να μάχονται για τα δίκαια του Ελληνισμού, χωρίς να επηρεάζονται από κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις και να αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, ότι βρίσκονται στην Ευρώπη για να εκπροσωπούν το Έθνος των Ελλήνων και όχι αλλότρια ανθελληνικά συμφέροντα, που στρέφονται κατά της Ιστορίας, της συλλογικής μνήμης και του Δικαίου γενικότερα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που καλούμαστε να επανορθώσουμε όλο το άδικο που έχει συντελεστεί σε βάρος των Έλλην ανθρώπων, ως πολιτευτές αλλά και ως ψηφοφόροι, ψηφίζοντας στις προσεχείς ευρωβουλευτικές εκλογές τους πραγματικούς εκπροσώπους του Ελληνικού Έθνους.

Χριστόφορος Τσαγκαράτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *