Με το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» για τη Συμφωνία των Πρεσπών βραβεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2024, σε ειδική εκδήλωση στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων. Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αριστεράς όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί :
Προσβολή για κάθε Έλληνα πατριώτη πολίτη είναι η ακόλουθη φράση του Αλέξη Τσίπρα, που χωρίς ιστορικές γνώσεις ξεστόμισε σε αυτήν την εκδήλωση : “Δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού ερχόμαστε, γιατί έτσι θα χάσουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε”.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αυτή του τη φράση, επιχειρεί να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο γειτονικό κράτος, που δεν θυμίζει σήμερα σε τίποτα Ελλάδα (με σλαβική εθνική συνείδηση και γλώσσα), βγάζοντας άκυρες όλες τις ελληνικές επιγραφές και τα κτερίσματα που βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στο σημερινό έδαφος των Σκοπίων, προσβάλλοντας την ιστορία και τα κόκκαλα των ανθρώπων που τα δημιούργησαν. Αυτές και μόνο οι μαρμάρινες επιγραφές των προγόνων μας αποδεικνύουν την ελληνικότητα της περιοχής ιστορικά, που κάποιοι στις μέρες μας εξακολουθούν να την αλλοιώνουν. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι τα ερείπια της αρχαίας Παιονίας, που οι Σκοπιανοί σήμερα την ονομάζουν Στόμπι (Stobi).
Δείχνοντας να διαφωνούν όλα αυτά τα χρόνια για το όνομα αυτής της γεωγραφικής περιοχής, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων βρισκόταν σε μία διαμάχη, για το πώς θα ονομαστεί η περιοχή μετά το 1989 και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Τότε στις 18 Ιουνίου του 2018, έρχεται ως “Ειρηνοποιός”, ο Διεθνιστής Αλέξης Τσίπρας, να σταματήσει αυτήν την διαμάχη με μία διακρατική συνθήκη, που την υπέγραψαν οι αντιπρόσωποι των δύο εταιρειών, αυτό ακριβώς που είναι σήμερα οι δύο αυτές γειτνιάζουσες χώρες. Βέβαια, η οικειοποίηση του ονόματος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” από την πλευρά των Σκοπίων, έχει ως κίνητρο την οικειοποίση και του κληρονομικού πλούτου που συνδέεται με το όνομα.
Ας θυμηθούμε όμως και την “αντίθετη” ιδεολογία, αυτή της δεξιάς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2022 από την Αλεξανδρούπολη, να λέει λέξη-λέξη από το βήμα της συνάντησης: “Καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κύριο Ντίμιταρ…”, που μας αποδεικνύει περίτρανα ότι και η αντίθετη δήθεν πλευρά είναι στην ουσία ακριβώς η ίδια. Επομένως κοινή επιδίωξη όλων των κομμάτων ήταν αυτή η προδοτική Συμφωνία.
Τα κόμματα ως αντιπρόσωποι μιας Βουλής που δεν έχει συσταθεί ποτέ σε σώμα, δεν μπορούν να υπογράφουν συνθήκες που αφορούν τα συμφέροντα του Έθνους των Ελλήνων μιας και δεν το εκπροσωπούν. Οι υπογραφές τους για ό,τι συμφώνησαν με την απουσία του Έθνους, είναι απλά μουτζούρες σε λευκό χαρτί.
Δεν μπορείς να καπηλεύεσαι την έννοια της ειρήνης προδίδοντας τα εθνικά σου συμφέροντα και την ιστορία σου. Αν πάλι ως Πρωθυπουργός δεν την γνωρίσεις (την Ιστορία) , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μεταρρυθμίσεις την παιδεία σου, δημιουργώντας σταθερές βάσεις στο παρόν, για να μην αντιμετωπίσεις στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, καθώς και το μένος των πολιτών.
Για να διατηρηθεί η ειρήνη δεν χρειάζεται να υποχωρείς. Πρέπει ως εκπρόσωπος του Έθνους να πράττεις πάντα το δίκαιο και το αυτονόητο για την πατρίδα σου. Οι αποφάσεις και οι ενέργειές σου να συγκλίνουν προς το συμφέρον όλων των πολιτών και όχι να αμαυρώνεις την ιστορία σου ξεπουλώντας τα πνευματικά σου δίκαια και δικαιώματα.
Η διαφύλαξη, η προάσπιση και η ανάδειξη των πνευματικών δικαιωμάτων που ανήκουν κληρονομικά στο Έθνος των Ελλήνων θα πρέπει να είναι το κύριο καθήκον σε κάθε διακρατική συνάντηση ή συμφωνία και βασικός άξονας της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάς, που είναι ιστορικά η κοιτίδα και η βάση του πολιτισμού στον πλανήτη μας.
Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου
Διαβάστε ακόμη : Η αριστερά επιδιώκει διαχρονικά την σλαβοποίηση της Μακεδονίας