Η ίδρυση Ινστιτούτου Yunus Emre στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, αποτιμώντας την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, έκανε δηλώσεις στην τουρκόφωνη ιστοσελίδα ÜLKÜ και είπε ότι είναι τετελεσμένη απόφαση Τουρκίας και Ελλάδας για την ίδρυση του ινστιτούτου Yunus Emre στη χώρα μας. Ο κ. Σερήφ, εκτός από αυτόκλητος μουφτής, προΐσταται της παρακρατικής οργάνωσης με την επωνυμία Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΑΣΕΤΜΔΘ).

Το ινστιτούτο Yunus Emre είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πήρε το όνομα του προς τιμήν του ποιητή Γιουνούς Εμρέ, ενώ σκοπός του είναι η διάδοση στο εξωτερικό της γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών της Τουρκίας …

Απαριθμεί 40 παραρτήματα σε 42 χώρες, 135 συνεργάτες και από την δράση του προκύπτει ότι είναι εργαλείο της πολιτιστικής διπλωματίας και προπαγάνδας λειτουργώντας ακόμη με υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών.

Σπουδαίο διαχειριστικό ρόλο και αποστολή έχει η θέση του προέδρου, την οποία κατέχει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ μέλη του συμβουλίου είναι υφυπουργοί από διάφορα υπουργεία (όπως Εξωτερικών, Οικονομικών κ.α.). Ακόμη συμμετέχουν πολλά ιδρύματα και κρατικοί παράγοντες, πράγμα που φανερώνει ότι το ινστιτούτο αυτό είναι μια κρατική υπηρεσία, που λειτουργεί για την προώθηση της κυβερνητικής γραμμής και πολιτικής.

Εδώ να γίνει μια αναφορά ότι το 2017, ο τότε ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Μ. Τσαβούσογλου είχε παραδώσει λίστα στις Ελληνικές αρχές διαφόρων αιτημάτων με αιχμή τα εκπαιδευτικά, την αναγνώριση των ψευδο-μουφτήδων, την εκλογή επιτροπών στην Δυτική Θράκη καθώς και την ίδρυση παραρτήματος του ινστιτούτου Yunus Emre.

Η προώθηση της τουρκικής κουλτούρας γίνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από όλους τους παρακρατικούς μηχανισμούς που εδρεύουν στην Θράκη, με σκοπό να αναγνωριστεί μειονότητα με τον προσδιορισμό “τουρκική”. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά που έγινε και από τον Ερντογάν κατά την ομιλία του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2024 :

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στα τζαμιά που ελέγχονται από τα παρακρατικά ψευδομουφτεία, που επιβάλλουν το νεο-οθωμανικό πολιτικό ισλάμ της Άγκυρας στην Θράκη, στο κήρυγμα αναφέρθηκε “στους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου που έστειλε στην τουρκική μειονότητα“. 

Αυτό είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας πολλών χρόνων των εκάστοτε κυβερνήσεων της Ελλάδας, για την ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης, που επέτρεψε πολλών ειδών παρεμβάσεις της Τουρκίας, μιλώντας για τουρκική μειονότητα, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Μάλιστα δημιουργήθηκε μια εσφαλμένη εντύπωση και μια εικονική πραγματικότητα σε πολλούς, ότι λόγο για τα πεπραγμένα στην περιοχή της Θράκης έχει τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία.

Έτσι λοιπόν έχουμε την εσκεμμένη εγκληματική και ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική μας, που επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει (παιχνίδι) στην δυτική Θράκη, όπως με την παρακρατική ΑΣΕΤ ΜΔΘ. Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται και η συνάντηση των μουσουλμάνων πολιτευτών και ψευτο-μουφτήδων της Θράκης με τον Ερντογάν.

Έχουμε επίσης την ανάπτυξη του αυτοαποκαλούμενου τουρκικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) και άλλων οργανώσεων, χωρίς να λησμονούμε, τον ενεργό ρόλο που παίζει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, με παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις, τόσο θρησκευτικές όσο και πολιτικές. Πρόσφατο παράδειγμα η διπλή εκλογική αναμέτρηση στην χώρα μας και οι μεγάλες μετακινήσεις κόσμου από την Τουρκία στην Ελλάδα και πολύ πριν αντίστροφα για τις τουρκικές εκλογές. Η ενεργός δράση των ψευδο-μουφτήδων είναι συνεχής με ωμή και άμεση παρέμβαση στην μειονότητα, αφού έχουν μπερδέψει και χωρίσει τους πολίτες με τα κατά τόπους τζαμί.

Τέλος είναι οξύμωρο η Ελλάς, που είναι η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού με την αρχαιότερη και πλουσιότερη γλώσσα, αντί να είναι πομπός σε όλη την οικουμένη, γίνεται δέκτης ενός υποδεέστερου πολιτιστικού προϊόντος. Η τουρκική γλώσσα είναι μόλις 100 χρόνων, ενώ οτιδήποτε αρχαίο επιδεικνύουν ανήκει στους προγόνους μας και είναι Ελλάνιο.

Προφανές λοιπόν είναι, ότι η χώρα μας χρειάζεται μία ισχυρή αμιγώς Ελληνική κυβέρνηση, όπου θα καθαρίσει όλο αυτό το τοπίο με τους παράνομους παρακρατικούς μηχανισμούς, οργανώσεις, κόμματα και δόγματα και να περιορίσει την δράση του τουρκικού προξενείου, που πολλές φορές υπερβαίνει τα εσκαμμένα και τις διεθνείς συμφωνίες.   

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *