Με την έγκριση του Αρείου Πάγου …

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στην Θράκη επικράτησε το Κ.Ι.Ε.Φ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, με 36,20% (14.448 ψήφοι) και 27,6% (11.176 ψήφοι) αντίστοιχα. 

Το ΚΙΕΦ που έχει και τουρκική ονομασία (DEB), λαμβάνει για δεύτερη φορά μέρος στις ευρωεκλογές, η πρώτη ήταν το 2019.  

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν για ακόμη μια φορά, οι ανθελληνικές δηλώσεις της προέδρου του κόμματος κ.. Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία  μίλησε και πάλι εξ’ ονόματος των ψηφοφόρων που ψήφισαν το κόμμα, αποκαλώντας τους  “τουρκική μειονότητα” και ότι όσοι ψήφισαν το κόμμα αυτό νιώθουν Τούρκοι και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Ευρωπαίοι. 

Οι δηλώσεις αυτές όμως παραβιάζουν κατάφωρα την συνθήκη της Λωζάνης, διότι σύμφωνα με αυτή υπάρχει μόνο μία μειονότητα στην Θράκη και αυτή αφορά μόνο στο θρήσκευμα (η μουσουλμανική μειονότητα). 

Το μεγάλο ερώτημα από πολλούς πολίτες είναι, πώς επιτρέπει ο Άρειος Πάγος δηλαδή το ανώτερο Δικαστήριο της χώρας, να δημιουργείται επίσημα αμφισβήτηση και σύγχυση στο ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας; 

 Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των κομμάτων που θα μετείχαν στις Ευρωεκλογές (24/05/2024), είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΚΙΕΦ σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι τουρκικό κόμμα και ότι θέλει την αναγνώριση της μειονότητας ως τουρκική.  Στο πλευρό τους ήταν και οι ψευτό-μουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, ενώ από τους εκλεγμένους βουλευτές της Θράκης παρέστει και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ. (πηγή)

Είναι ολοφάνερο, πως αυτά που συμβαίνουν στην Θράκη είναι μεθοδευμένα  από το βαθύ κράτος της Τουρκίας, που σε συνεργασία με τους τουρκοπράκτορες του προξενείου Κομοτηνής, κατεβάζουν ένα κόμμα που είναι απίθανο να βγάλει ευρωβουλευτή και να πιάσει το 3%, δηλαδή περισσότερους από 120.000 ψήφους, υπολογίζοντας και το τεράστιο επίπεδο της αποχής όπως αυτό διαμορφώθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Είναι πιθανό όμως, να χρησιμοποιήσουν τα ποσοστά τους μελλοντικά και να εργαλειοποιήσουν την μειονότητα σε μια ενδεχόμενη γεωπολιτική κρίση στην περιοχή, με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στην Θράκη και γενικότερα στην Ελλάδα. 

Πώς είναι δυνατόν το κράτος των Αθηνών, ενώ γνωρίζει τα παιχνίδια που παίζονται στην Θράκη, να φέρεται με προδοτικό τρόπο ; 

Ο Άρειος Πάγος έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με αυτά τα ανθελληνικά σχέδια και να μην δίνει έγκριση για να κατέβει στις Ευρωεκλογές το κόμμα ΚΙΕΦ, που δηλώνει πως είναι Τουρκικό κόμμα και θέλει την μειονότητα να την βαφτίσει ως “τουρκική”.  Θα έπρεπε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να διασφαλίζει την ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά με αυτά που βλέπουμε συμβαίνει το αντίθετο. Πυροδοτεί καταστάσεις που μπορεί να έχουν οδυνηρές συνέπειες στο μέλλον.

Τέτοια τεράστια ατοπήματα από ανώτερα θεσμικά όργανα της Ελλάς δεν θα πρέπει να συμβαίνουν και στην περίπτωση αυτή η ευθύνη που βαραίνει την ανώτατη δικαστική εξουσία είναι τεράστια. Πλέον δεν μιλάει κανένας για αβλεψία αλλά για συνενοχή σε προδοσία !!! 

Ηλιάδης Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *