Το ΥΠΕΞ θέλει να εξαφανίσει την ελληνική μειονότητα της Μαριούπολης …

ΔΙΕΘΝΗ

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει ξεκάθαρα θέση με την πλευρά της Ουκρανίας στον πόλεμο και ενισχύει συνεχώς την πολεμική μηχανή της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Το ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα είναι, αν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος ή κάποιο σχέδιο προστασίας από πλευράς του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών για την ελληνική μειονότητα της περιοχής της Μαριούπολης, η οποία ζει εδώ και χιλιετίες στην περιοχή και απαριθμεί φανερά (με βάση την απογραφή του 2001) 90.000 ψυχές.

Πρόκειται για την περιφέρεια Ντονέτσκ, την οποία έχει προσαρτήσει μονομερώς η Ρωσία στο έδαφός της από τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από την επικράτησή της στα εκεί πολεμικά μέτωπα. Η περιοχή της Μαριούπολης είναι το σημείο τριβής μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ύστερα από την απαίτηση μέσω ανακοινωθέντος που εξέδωσε μερίδα ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ αυτών και ο Κ. Μητσοτάκης, στην “Διάσκεψη της Ελβετίας για την Ειρήνη στην Ουκρανία”. Συγκεκριμένα ζήτησαν από την Ρωσία να επιστρέψει την περιοχή στην Ουκρανία, για να αποκατασταθεί ο ουκρανικός έλεγχος στον πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, και στα λιμάνια της Αζοφικής.

Η ενεργός εμπλοκή της Ελλάδος στην Ρωσοουκρανική σύγκρουση και η στρατιωτική συνδρομή στην Ουκρανία με πολεμικό εξοπλισμό ήταν εξ΄ αρχής λανθασμένη, διότι συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στην πόλωση και στην όξυνση της αντιπαράθεσης των δύο χωρών, η οποία αν γενικευτεί, θα δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον, η παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην περιοχή επιτάσσει την τήρηση μετριοπαθούς στάσης από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία θα έπρεπε να θέτει ως μέγιστη προτεραιότητα την ειρήνη και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ομογενών μας.

Αν μη τι άλλο, από ποιον περιμένει η ελληνική πλευρά να προστατέψει τους Έλληνες ; από την Ρωσία την οποία πολεμά ; Η αδιαφορία του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών προς την ελληνική ομογένεια της Μαριούπολης φαίνεται από τη φράση που φέρεται, σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί, να έχει πει ο κ. Ν. Δένδιας τον Φεβρουάριο του 2022 προς τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σ. Λαβρώφ, ότι η ελληνική μειονότητα έχει εξαφανιστεί !!

Ακολουθεί το βίντεο όπου η κ. Μαρία Ζαχάροβα αναφέρεται στο ζήτημα της ελληνικής ομογένειας και σχολιάζει τα λεγόμενα του κ. Δένδια :

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μ. Ζαχάροβα, οι Έλληνες έχουν πλέον την ευκαιρία να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις πολιτιστικές και ιστορικές τους παραδόσεις , μέσα από την περιφερειακή, εθνική, πολιτιστική τους αυτονομία.

Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας αγνοεί σκόπιμα την ελληνική διασπορά στις περιοχές αυτές και τιμωρεί τους Έλληνες που κατοικούν εκεί, επειδή επέλεξαν να μην στραφούν εναντίον της Ρωσίας. Κατέληξε με το φλέγον ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να προμηθεύει η Ελλάδα με όπλα την Ουκρανία, τα οποία θα στραφούν εναντίον Ελλήνων ;

Πώς μπορεί η Ελλάδα να σιωπά, να παρατηρεί σιωπηλά και να ενισχύει την πορεία της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση αυτή ;

Προπάντων θα πρέπει να επικρατήσει η αξία που λέγεται Λογική, η οποία βλέπουμε πως απουσιάζει και κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει την ηγεσία της Ελλάδας. Αν μιλήσουμε για Αρχές όπως είναι η φρόνηση και η σωφροσύνη, διαπιστώνουμε πως είναι άγνωστες έννοιες γι΄ αυτούς που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Τελικά η στάση των αξιωματούχων της Ελλάδας μας κάνει να σκεφτούμε ότι πιθανότατα να μην είναι καν Έλληνες, διότι ποτέ Έλλην άνθρωπος δεν θα προκαλούσε άδικο σε Έλληνα.

Οι Έλληνες της Μαριούπολης κάνουν έκκληση για παύση αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Ευαγγελία Γιαδανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *