Πού οφείλεται το “αφήγημα” της προέδρου της Ε.Ε. περί εντυπωσιακής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ήρθε η πρόεδρος της Κομισιόν κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και μίλησε στο Ζάππειο Μέγαρο στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια της ίδρυσης του κόμματος.

  Στις παραπλανητικές δηλώσεις της για την Ελληνική οικονομία η κυρία Φον Ντερ Λάιεν σκοπό είχε, να ξεγελάσει τον Έλληνα ψηφοφόρο ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, πράγμα που εάν δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα με τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στα ποσοστά, εν μέρει το πέτυχε.

     Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χάρη σε ολόκληρη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής οικονομικής ανάκαμψης.  Είπε επίσης ψευδώς ό,τι όχι και πολύ παλιά (την εποχή των μνημονιακών συμβάσεων έτη 2010-2015), η Ελλάδα κοίταζε το οικονομικό χάος και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας. Δεν δίστασε επίσης να του δώσει συγχαρητήρια λέγοντας ότι η χώρα μας είναι παράδειγμα στον κόσμο και ότι έχει ξεπεράσει τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο…!!!

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική από αυτά τα όμορφα λόγια που είπε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, για τα αυτιά των γαλάζιων παιδιών που αδυνατούν να δουν κατάματα την αλήθεια με αριθμούς.

 Το δημόσιο χρέος λοιπόν τα τελευταία χρόνια υπό πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αυξήθηκε κατά πάρα πολύ ξεπερνώντας τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2023, το 26,1% των Ελλήνων παραμένει στο όριο της φτώχειας, οι άνεργοι ξεπερνούν τους 500.000 ανθρώπους, η ακρίβεια αδειάζει καθημερινά και αλγοριθμικά τις τσέπες των καταναλωτών και το Υπουργείο Οικονομίας δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να την τιθασεύσει.

 Για ποιο λόγο όμως αυτή η υποκριτική στάση της κυρίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν απέναντι στους Έλληνες ;  Μήπως γιατί νιώθει ενοχές που η Γερμανία μας έβαλε στα μνημόνια με όλα αυτά τα δεινά που τραβάμε ως Έθνος εδώ και 14 χρόνια;  Για ποιο λόγο αυτή η αναδίπλωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω των δηλώσεων της προέδρου της εντός Ελλάδος ;

 Ναι μεν και σίγουρα, για να μην χάσει μεγάλο ποσοστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά το σημαντικότερο γεγονός που ανάγκασε την κυρία Φον Λάιεν να βγουν αυτές οι δηλώσεις από το στόμα της είναι, οι υπέρογκοι προϋπολογισμοί του Ελληνικού κράτους που τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ…!!!

Παρακάτω ακολουθεί ο προϋπολογισμός του τρέχοντος οικονομικού έτους (πηγή) :

Αυτό φυσικά δεν οφείλεται στην δήθεν επιτυχημένη οικονομική πολιτική της μαριονέτας τους που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά στην πρόταση χρηματοδότησης της χώρας μας με 600 δις δολάρια Η.Π.Α. από τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ κ. Αρτέμη Σώρρα από τον Σεπτέμβριο του 2012, που από το 2016 μέχρι και σήμερα φαίνονται ανελλιπώς στους κρατικούς μας προϋπολογισμούς, όταν ένα χρόνο πριν (το 2015) απέσυρε τους 2 όρους, ενημερώνοντας εγγράφως τον Πρόεδρο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί, μέσω της προέδρου της, να θολώσει τα νερά, διότι το μυστικό αυτό δεν θα μείνει για πολύ κρυφό από τα μάτια του Έλληνα πολίτη, που όταν το συνειδητοποιήσει πραγματικά δεν θα ξέρουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του, αλλά και οι συνέπειες πάνω σε αυτούς που δολίως το αποσιωπούσαν όλα αυτά τα χρόνια την αλήθεια από την ενημέρωσή του…

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *