Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει την Ελλάδα για το κράτος δικαίου παραβλέποντας τις παρανομίες της Ε.Ε. …

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδος από το Ευρωκοινοβούλιο για την έλλειψη κράτους δικαίου και ελευθερίας του τύπου, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης σύσσωμα από όλη την αντιπολίτευση, σα να μην ευθύνεται όλο το κομματικό κράτος για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στην δικαιοσύνη στην Ελλάδα σήμερα. Όσο για την κυβέρνηση, φαίνεται πως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, διότι η διαφθορά γι΄ αυτούς που την διαπράττουν, προφανώς θεωρείται δεδομένη.

 Η απονομή και η επιβολή της δικαιοσύνης, είναι ο καθρέφτης της ποιότητας μιας κοινωνίας εν πρώτοις, ωστόσο την σημερινή εικόνα στην πατρίδα μας θα την περιέγραφα με μια εικόνα του σκύλου που κυνηγάει την ουρά του.

Από την μία έχουμε το δικαστικό σώμα, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεξάρτητο, εφόσον οι δικαστικοί διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση (άρθρο 88  του Συντάγματος), οι οποίοι συχνά, είτε δικάζουν “κατά συνείδηση” παραβιάζοντας την ισονομία, είτε παίρνουν αποφάσεις ακόμη και κόντρα στους νόμους του Συντάγματος, χωρίς να νοιάζονται αν αποδίδουν πραγματικό δίκαιο στον κόσμο. Από την άλλη οι δικηγόροι, οι οποίοι και αυτοί συχνά δεν είναι ανεξάρτητοι, προσπαθούν να υπερασπιστούν τους πελάτες τους έναντι αμοιβής, ερμηνεύοντας το δαιδαλώδες σύστημα νόμων κατά το δοκούν.

 Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας μας, όπου όντως έχει διαπραχθεί σωρεία σκανδάλων, όπως αυτά που αναφέρθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο και άλλα πολλά ακόμη :

– Η συγκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, 

– Οι καθυστερήσεις στη διερεύνηση για την τραγωδία στα Τέμπη,

– Οι διώξεις δημοσιογράφων (…δολοφονία Καραϊβάζ),

– Η αστυνομική βία,

– Ο έλεγχος των Μ.Μ.Ε.,

– Οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις (λίστα Πέτσα) 

– Το ναυάγιο της Πύλου που οι έρευνες έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες,

– Αδιαφάνεια των οικονομικών στα εξοπλιστικά (πολλά δις διασπάθιση δημοσίου χρήματος…),

– Σκάνδαλο Siemens (Χριστοφοράκος),

– ΕΛΣΤΑΤ μεγάλη προστασία σε Α. Γεωργίου, αυτόν  που παραφούσκωσε τα στοιχεία του ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας και μπήκαμε στα μνημόνια, 

– Φάρμακα (ρεμούλες, μίζες, διαφθορά, εξωφρενικές τιμές ορισμένων φαρμάκων, ακόμη απόσυρση φτηνών, μεγάλες υπερτιμολογήσεις, αναθέσεις προμηθειών απευθείας και γενικά να αλωνίζουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, 

– ΚΕΕΛΠΝΟ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, offshore του Ελληνικού Δημοσίου και των ρουσφετιών χαρακτηρίστηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών 

– Θαλασσοδάνεια των κομμάτων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ,

– Εξοπλιστικά. Χάθηκαν πολλά δις αλλά ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα, 

– Η περίφημη πλέον λίστα Λαγκάρντ 

– Σκάνδαλο Novartis. Στις ΗΠΑ πλήρωσε 310.000.000 δολάρια, στην Ελλάδα βαφτίστηκε σκευωρία! Παρότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, απέκτησαν δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα από την αξιοποίηση της λίστας.

Είναι μερικά από αυτά που φανερώνουν την ποιότητα της Δικαιοσύνης στην χώρα μας, επίσης είναι ζητήματα που η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει από την δημόσια συζήτηση, που όμως αναγκαστικά έρχεται απέναντι τους.

Ωστόσο το Ευρωκοινοβούλιο καταλογίζει μεν ευθύνες στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη αποκρύπτει τις ευθύνες που βαρύνουν την ηγεσία της Ε.Ε., που ως θεσμός έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε βαθιά κρίση τα τελευταία 13 χρόνια με τις άνευ προηγουμένου μνημονιακές δανειακές συμβάσεις, οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με την Διεθνή νομιμότητα.

Μην ξεχνάμε ότι η κ. Σακελλαροπούλου που βρίσκεται στο ύπατο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι μια κυρία που προέρχεται από το δικαστικό σώμα, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας), που επικύρωσε τα μνημόνια, ακόμη κι αν αυτά είναι αντισυνταγματικά, αποδεχόμενη τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και κατόπιν ως ανταμοιβή προτάθηκε και έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. ΕΔΩ

Ακόμη, δεν έχουν διευκρινιστεί οι πραγματικοί όροι της ένταξης της Ελλάδας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου λαμβάνονται αποφάσεις για τα πάντα, επιβάλλονται πρόστιμα, νομοθετήματα για την δήθεν εναρμόνιση της πολιτικής της χώρας, ενώ επέτρεψε να επιβληθούν μνημόνια, λιτότητα και ο διασυρμός ενός Έθνους, σαν να ήταν ο φτωχός συγγενής.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι παρατηρείται η ίδια εικόνα σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής σε διεθνές επίπεδο, μια εικόνα που επέδρασαν και επέβαλαν εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που εξέδωσαν και το καταδικαστικό ψήφισμα κατά της Ελλάδος.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο νόμος του ισχυρού που τις περισσότερες φορές είναι και άδικος. Είναι ανάγκη να γίνει μια καθολική μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας, η οποία θα ευθυγραμμίζεται με τον άξονα των Ελλανίων Πρωτοκόλλων, όπου το Δίκαιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των 12 Αξιών. Το αίτημα για εφαρμογή της δικαιοσύνης διανεμητικά και διορθωτικά θα πρέπει να είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο από τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση των πανευρωπαϊκών και των παγκόσμιων θεσμών. Η μεταλαμπάδευση του πολιτισμού και της αληθινής δημοκρατίας που θα ξεκινήσει από την Ελλάς, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και είναι ο δίκαιος καιρός να εμφανιστεί στις μέρες μας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *