Η σύγκρουση αγροτών – Κομισιόν δεν έχει τελειώσει

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλος Ευρωπαϊκος ξεσηκωμός επικρατεί από τους Αγρότες που βλέπουν ότι έρχεται τεράστια οικονομική κρίση και στον κλάδο τους. 

Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Πολωνοί, Πορτογάλοι, Έλληνες και πολλοί άλλοι, διαμαρτύρονται μαζικά για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. 

Πρωτόγνωρη συγκέντρωση από τους αγρότες είχαμε και στις Βρυξέλλες στην ειδική σύνοδο κορυφής (01/02/24), όπου για πρώτη φορά το αρχηγείο της Ευρώπης είδε την δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της πολιτικής που διαμορφώνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αν δεν είχαν πάρει μέτρα αστυνόμευσης, οι εξαγριωμένοι αγρότες θα έμπαιναν να καταλάβουν το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. 

Οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, διαμαρτύρονται για την κακή οικονομική τους κατάσταση, τονίζοντας ότι αυτή επιδεινώνεται από τους ολοένα αυστηρότερους πράσινους κανόνες που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Επιπλέον η Ε.Ε. σχεδιάζει να συνάψει την εμπορική συμφωνία Mercosur με τις χώρες της Νοτίου Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη), η οποία θα λειτουργήσει ως αθέμιτος ανταγωνισμός, διότι στις χώρες εκείνες δεν επιβάλλονται κλιματικοί περιορισμοί. Αυτό συνεπάγεται μειωμένες τιμές.

Οι Ιταλοί αγρότες φώναζαν συνθήματα όπως : «Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε» και «Χωρίς αγρότες δεν έχει φαγητό!».

Η Ε.Ε. σκοπεύει να μειώσει κατά 90% τα αέρια του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα έως το 2040 σε σύγκριση με το 1990. Από το 2021, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, τα 27 κράτη-μέλη είχαν μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά μόλις 30%. Ο ρυθμός της αλλαγής θα πρέπει να επιταχυνθεί πολύ για να πετύχει η Ε.Ε. τον στόχο της. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα των αερίων του θερμοκηπίου.

Μετά από αυτές τις τεράστιες αντιδράσεις η Κομισιόν έχει αναδιπλωθεί προς στιγμήν σε κάποια από τα σχέδια της πράσινης ατζέντας. 

Τα αιτήματα των αγροτών είναι, το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο (ντίζελ), η μείωση του κόστους παραγωγής, η ελάφρυνση της φορολογίας, η συνέχιση των επιδοτήσεων- που σε λίγα χρόνια σκοπεύει να τις καταργήσει εντελώς η Ε.Ε., η άρση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης κλπ.

 Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν τις πολιτικές της πράσινης ατζέντας και της κλιματικής αλλαγής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της αγροτικής παραγωγής, που είναι πολύ πιθανό ότι θα φέρει επισιτιστική κρίση για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. 

Η “καραμέλα” της προστασίας του περιβάλλοντος βάζει σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον των πολιτών, γιατί αυτές οι απαράδεκτες πολιτικές καταστρέφουν πρωτίστως τους Ευρωπαίους. 

Η μεγάλη κοροϊδία και εξαπάτηση της Ε.Ε. είναι ολοφάνερη από το γεγονός ότι, ενώ για τον πρωτογενή τομέα αναφέρει  ότι δεν έχει άλλα χρήματα για να δώσει, την ίδια στιγμή ψηφίζει και αποφασίζει να δώσει στην Ουκρανία 50 δις Ευρώ για όλα τα κρατικά τους έξοδα και 5 δις Ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να συνεχίζεται ο πόλεμος με την Ρωσία, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονα προβλήματα στην διεθνή αγορά. 

Οι ηγέτες της Ευρώπης ως πιστά πιόνια του παγκόσμιου καθεστώτος, νομοθετούν πολιτικές που οδηγούν στην παγκοσμιοποίηση και στο σχέδιο της μεγάλης επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ. 

Οι Ευρωπαίοι πολίτες και ειδικά οι Έλληνες, οφείλουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές να μαυρίσουν όλους αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τα κόμματα τους, που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, της πλήρους καταστροφής του αγροτικού τομέα που θα θέσει σε κίνδυνο την  καθημερινή επιβίωση των πολιτών. 

Πρέπει να μπει ένα τέλος στις απάνθρωπες πολιτικές για να αλλάξει προς το καλύτερο η Ευρώπη και να αποκτήσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *