Ομολογία ΣΟΚ Μητσοτάκη : Η αποστολή στρατιωτικού υλικού δημιούργησε κενά στην άμυνα της χώρας…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είδηση ΣΟΚ για όλους τους Έλληνες, ήταν αυτά που ομολόγησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το στρατιωτικό υλικό και τα οπλικά συστήματα που έστειλε για να βοηθήσει την Ουκρανία, στην πραγματικότητα αποδυνάμωσαν την άμυνα μας. 

Αυτά τα δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 12 Ιουλίου, μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ (NATO PUBLIC FORUM) στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου παραχώρησε συνέντευξη στην Νάντια Σκάλκο, μέλος του Hangston institut και πρώην αναπληρώτρια σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Σε αυτήν την κίνηση από Ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει καμία λογική και αυτό δείχνει ότι η εξωτερική μας πολιτική ποδηγετείται από τα συμφέροντα μιας κλίκας του Μαξίμου, η οποία παίρνει εντολές από το διευθυντήριο της Ε.Ε., από λέσχες, στοές και φόρουμ, τα οποία από την αρχή έδωσαν σαφή κατεύθυνση και τάχθηκαν έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας.

Η αποδυνάμωση της ελληνικής άμυνας θα έχει τεράστιες συνέπειες, εκτός από στρατιωτικές που αφορούν την ασφάλεια της χώρας και οικονομικές, γιατί θα πρέπει να αγοραστεί νέο στρατιωτικό υλικό και πολεμικά συστήματα, για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, αλλιώς στο μέλλον θα μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου προδοσία των Ελλήνων πολιτικών, που άφησαν ξεκρέμαστη την χώρα σε ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο. 

Αν θέλουμε ειρήνη πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο, γι΄ αυτό θα ήταν δίκαιο να ξανασχεδιάσουμε την αμυντική πολιτική μας. 

Οι πολιτικοί και οι στρατηγοί οφείλουν να προστατεύουν πάνω από όλα τον Έλληνα και να μην ακούνε τα ξένα συμφέροντα που έχουν τους δικούς τους σκοπούς. 

Πρέπει να δημιουργήσουμε ελληνική πολεμική βιομηχανία και να παράγουμε δικό μας στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα κεφάλαια για να συμβούν αυτά υπάρχουν, αρκεί να διοικηθεί η Ελλάς από μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση, η οποία θα τα αξιοποιήσει, με σκοπό να ενδυναμώσει την άμυνά μας με όλα τα σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *