Η καλλιέργεια εντόμων προωθείται έμμεσα ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης από βουλευτή της κυβέρνησης

ΥΓΕΙΑ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, δήλωσε την περηφάνειά του, γνωστοποιώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την συμμετοχή της κόρης του σε επιστημονικό συνέδριο με τίτλο : “Insects to Feed the World” (μτφ. Έντομα ως Τροφή για τον Κόσμο), που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτή η διεθνής εκδήλωση συγκεντρώνει ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο, για να ανταλλάξουν ιδέες και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των εντόμων, που προορίζονται για ζωοτροφές αλλά και ως τροφή για τον άνθρωπο ! 


 Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που εμείς ως καταναλωτές ελέγχουμε τι συστατικά έχουν τα προϊόντα που θα καταναλώσουμε εμείς και τα παιδιά μας και οι περισσότεροι καθημερινά προσπαθούμε να τρεφόμαστε όσο πιο υγιεινά γίνεται.  

Ποια ατζέντα προωθεί όμως η παγκόσμια ελίτ μέσω των πανεπιστημίων και μέσω κυβερνητικών προσώπων για την διατροφή των ανθρώπων και των ζώων ; Στοχεύει ξεκάθαρα στην αντικατάσταση των ζωικών πρωτεϊνών σε όλα τα επίπεδα με αυτή των εντόμων, με πρόσχημα την “Κλιματική αλλαγή”. Μια αναστάτωση του κλίματος, η οποία αποδίδεται σε υπέρμετρο βαθμό στην γεωργία, στην κτηνοτροφία και γενικά στην ανθρώπινη δραστηριότητα, αποκλείοντας π.χ. την τροποποίηση καιρού που εκτελείται χρόνια τώρα μέσω αεροψεκασμών και μέσω της γεωμηχανικής.

Τίθενται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα :

Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα έντομα είναι αβλαβή για τον άνθρωπο; Τα έντομα ως γνωστόν είναι τροφή για τα πουλιά, τα ερπετά, τις σαύρες και τα ψάρια. 

Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου όμως είναι εντελώς διαφορετικό.

-Αν τα θηλαστικά ως μέρος της τροφικής μας αλυσίδας τρέφονται με έντομα, πόσο ασφαλή θα είναι εν συνεχεία τα ίδια ή τα παράγωγά για να τραφεί με αυτά ο άνθρωπος ; 

Στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν τεράστια κενά για τα παραπάνω και σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο θέμα της διατροφής μας, θα πρέπει να πάμε σε πραγματική επιστήμη, η οποία θα βασίζεται στην αποδεικτική διεργασία, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, και την φυσιολογία του.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Καρδίτσα, από όπου προέρχεται ο κ. Κωτσός, έχει πληγεί σημαντικά από τις πρόσφατες πλημμύρες των δύο προηγούμενων ετών. Ως θεσμικό πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, θα περίμενε κανείς να πράξει ό,τι είναι δυνατό, για την ολική επανόρθωση κάθε βλάβης στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον νομό του και να φροντίσει ώστε αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία όλων των παραγωγικών μονάδων εκτροφής ζώων και πτηνών στην Θεσσαλία, παρά να αφήνει υπονοούμενα για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου με έντομα.

Σε μια πολιτεία που νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών, η υγεία και η ασφάλεια ξεκινάει από την πρόληψη μέσω της σωστής διατροφής. Οι πρακτικές που προωθούνται σήμερα μέσα από την παγκόσμια ελίτ διαμέσου των κυβερνήσεων είναι παράλογες και από ό,τι φαίνεται, επιχειρούν να αλλοιώσουν τις συνήθειες των ανθρώπων, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια την φυσιολογία μας.

Χριστόφορος Τσαγκαράτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *