Το ψέμα του κ. Χατζηδάκη για τον Φ.Π.Α.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Με “γκολ από τα αποδυτήρια” (όπως ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση στο βίντεο) ξεκίνησε την απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτηση αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) στα τρόφιμα που είναι είδος πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του ανθρώπου, λέγοντας παραπλανητικά ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών πηγαίνει για εξοπλιστικές δαπάνες, για την πληρωμή των συντάξεων και για το τεράστιο εξωτερικό μας χρέος που ξεπέρασε το 2023 τα 400 δις ευρώ…!!!

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ 

 Για ποιο λόγο είναι άστοχη και επιφανειακή η απάντηση του κυρίου Χατζηδάκη όσον αφορά τη μείωση του φόρου στα τρόφιμα;;;  Διότι πολύ απλά ένας ενημερωμένος πολίτης που γνωρίζει, θα καταλάβει τις παραπλανητικές δηλώσεις που ξεστόμισε ο Υπουργός του σημαντικότερου Υπουργείου της χώρας, που επηρεάζει τη λειτουργία και κάθε άλλου Υπουργείου, αυτό των Οικονομικών.  Ο έμμεσος αυτός φόρος που προστίθεται πάνω στις τιμές των προϊόντων, επιβλήθηκε από την Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα), η οποία προϋπήρχε της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταδιακά σε όλα τα κράτη μέλη από το 1970 μέχρι το 1987, που ήταν η χρονιά που επιβλήθηκε και στην Ελλάδα.

     Οι εισπράξεις του Φ.Π.Α. από το Ελληνικό κράτος, πηγαίνουν για τα έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι οι μισθοί των υπαλλήλων της Ευρωβουλής, γραφική ύλη, μετακινήσεις και διάφορα άλλα λειτουργικά έξοδα.  Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι των εσόδων αυτών επιστρέφει στις χώρες-μέλη μέσω Ε.Σ.Π.Α. (Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης) για ανάπτυξη των επιχειρήσεων και χρηματοδότηση κάθε τομέα, που υπεύθυνη για την απορρόφηση αυτών των χρημάτων είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.

     Ο κανονικός συντελεστής Φ.Π.Α. ο οποίος ορίστηκε σε 24% από την 1-6-2016 και ο μειωμένος που αφορά τα τρόφιμα είναι στο 13% με εξαίρεση κάποιες νησιωτικές περιοχές όπου είναι μικρότερος, θα πρέπει να αντιληφθεί ο οικονομικά εξασθενισμένος Έλληνας πολίτης, ότι κάθε 4,5 χρόνια περίπου ένας ολόκληρος τζίρος της (Α.Ε.Π.) πηγαίνει σε αυτήν εδώ την Ένωση, που δήθεν προσπαθεί για το καλό μας, χωρίς να μας δίνει και λογαριασμό για το πόσα χρήματα και πού ακριβώς ξοδεύονται.

     Ο Κωστής Χατζηδάκης χρησιμοποιεί έντεχνα κι απαράδεκτα τη λέξη –ΜΕΙΩΘΗΚΕ– για το δημόσιο χρέος όσον αφορά το ποσοστό του επί του Α.Ε.Π. ενώ στην πραγματικότητα αν προσθέσεις όλα τα ελλείμματα από το 2010 (όταν μπήκαμε στο μνημόνιο με χρέος 313 δις ευρώ) μέχρι και σήμερα έχουμε μία ΑΥΞΗΣΗ του χρέους 92 δις ευρώ (βλέπε παρακάτω πίνακα Στοιχεία Ο.Δ.ΔΗ.Χ. 30-6-2023).  Βλέπουμε δηλαδή τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, να ωραιοποιεί την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες υπέρ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     Ας μας απαντήσει λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης βασιζόμενοι πάντα στα έσοδα του κράτους που έχουν ανέλθει στο 1 τρις 358 δις ευρώ σύμφωνα με τον Απολογισμό του 2020 που φαίνονται παρακάτω στο νόμο 4992/17-11-2022 ΦΕΚ 213 γιατί:

ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί δεν εξοπλίζει την χώρα μας με τα καλύτερα και τελευταίας τεχνολογίας αμυντικά υλικά ώστε να μην μας απειλεί κανένας κατασκευασμένος από τα Μ.Μ.Ε. κόκκινος μπαμπούλας εξ’ ανατολών, να σταματήσουν οι υποκλίσεις των υποταγμένων υπουργών μας και να μας σέβονται όλοι στην γύρω περιοχή αλλά και παγκόσμια.

Γιατί δεν δίνει πλουσιοπάροχες συντάξεις στους ταλαιπωρημένους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να ζουν αξιοπρεπώς μιας και όπως οι ίδιοι παραπονιούνται δεν τους περισσεύουν χρήματα ούτε για τα εγγόνια τους;;;

Και επιτέλους γιατί δεν εξοφλεί ολοσχερώς το δημόσιο χρέος εφ’ όσον όπως ο ίδιος εγκρίνει και υπογράφει πως έχουμε ως κράτος έσοδα τριπλάσια από αυτό;;;

     Αν δεν μπορεί να απαντήσει ο κύριος Χατζηδάκης ας απαντήσει μεμονωμένα ο κάθε πολίτης αυτής εδώ της χώρας βλέποντας τα επίσημα στοιχεία στους νόμους και τα Φ.Ε.Κ. και να τον στείλει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σπίτι του

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *