Γιατί αγοράζουν οι πολίτες μια φέτα καρπούζι στο εξωτερικό, η απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Μακ. Λαζαρίδη 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο πονηρά  απαντά ένας εκλεγμένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στον Έλληνα πολίτη; Πόσο άνοες μας θεωρούν τελικά ;

 Στο παρακάτω βίντεο στην πρωϊνή ενημέρωση στον σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ η δημοσιογράφος αναφέρθηκε ξεκάθαρα για την διαφορά της τιμής κιλού στα ροδάκινα, που στην Γερμανία έχουν 1,50 ευρώ και στην Ελλάδα 4 ευρώ και κάτι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης προσπαθεί να παραπλανήσει το τηλεθεάμον κοινό, συμφωνώντας μεν για την ακρίβεια στα προϊόντα, ξεφεύγοντας εντέχνως, ότι στο εξωτερικό αγοράζουν μία φέτα καρπούζι και δεν αγοράζουν ολόκληρο. Αναφέροντας αυτό το παράδειγμα ο κύριος Λαζαρίδης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον Έλληνα πολίτη από την ίδια την ουσία του προβλήματος, που είναι η ακρίβεια, αλλάζοντας την σκέψη του με σκοπό να του “αποδείξει” με ένα γελοίο παράδειγμα, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αντιλήφθηκε η Ελληνίδα καταναλώτρια, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης διαφοράς της τιμής των ροδάκινων ανάμεσα στην πατρίδα μας και στην Γερμανία. 

  Η απάντηση ήρθε από έναν Έλληνα από το Άμστερνταμ, την οποία ανέβασε ο ίδιος στα social media, διότι γνωρίζει από πρώτο χέρι την πραγματικότητα στη χώρα που βιώνει σχετικά με τους μισθούς, τις κοινωνικές παροχές και το κόστος ζωής στην Ολλανδία, βάζοντας στη θέση του τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη και όλους όσους χρησιμοποιούν τέτοια άστοχα παραδείγματα για να παραπλανήσουν τους πολίτες.

 Βλέπουμε καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυβερνητικά στελέχη να υπερασπίζονται το δήθεν έργο της κυβέρνησης στο ζήτημα της ακρίβειας, όπως και σε άλλα ζητήματα π.χ. της κατάσβεσης των πυρκαγιών, της έλλειψης προσωπικού στον τομέα της Υγείας, της ασφάλειας των πολιτών στον καθημερινό τους βίο και με κάθε τρόπο να προσπαθούν να δικαιολογούν τις πολιτικές τους.

 Ειδικά όμως για την ακρίβεια στην Ελλάδα τα πολιτικά παιδιά δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, γιατί ο καταναλωτής τη νιώθει καθημερινά στο πετσί του.  Γεγονός είναι ότι το πορτοφόλι του αδειάζει τις πρώτες ημέρες του μήνα και σε επικοινωνία του με πολίτες του εξωτερικού αντιλαμβάνεται ότι η ακρίβεια στη χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη.

 Δεν είναι δυνατόν το κιλό τα ροδάκινα να κοστίζουν στην Ελλάδα τριπλάσια από την Γερμανία, την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας παράγει με αφθονία αυτό το υπέροχο φρούτο.  Μάλλον “τα φρούτα” που μας κυβερνούν είναι πανάκριβα και μας επιβαρύνουν καθημερινά εμάς τους απλούς πολίτες με δυσβάσταχτα οικονομικά χρέη.  Τα χρέη αυτά δημιουργούν την ακρίβεια που ωθεί τον ελεύθερο επαγγελματία και τον παραγωγό να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του, διότι κι αυτός με τη σειρά του πρέπει να πληρώσει τις αυξημένες εισφορές που του ζητά η κυβέρνηση μέσω της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών.

     Ο καθένας μας όμως μπορεί εύλογα να αναρωτηθεί, πού πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττει το κράτος μας.  Μήπως πηγαίνουν σε ένα δημόσιο χρέος που πάντα αυξάνει ή μήπως τα κέρδη της ακρίβειας στην Ελλάδα πηγαίνουν για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και στο Ισραήλ ;;

     Η πολιτική όλων των κομμάτων της βουλής ανεξαιρέτως, είναι αυτή που έφερε τον Έλληνα πολίτη σε αυτήν την κατάσταση μέσα στην ίδια του τη χώρα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ωθώντας τον συνεχώς να μεταναστεύσει στο εξωτερικό λόγω της ανεργίας, λόγω της ακρίβειας και λόγω της ανασφάλειας που αισθάνεται.

     Η πατρίδα μας αυτή τη χρονική στιγμή χρειάζεται επειγόντως μία μεγάλη μεταρρύθμιση, μία πραγματική αλλαγή πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο τον άνθρωπο για την πραγματική επίλυση των αναγκών του και την ευδαιμονία του.

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *