Το άδικο που δεν απασχόλησε την Ευρωπαία Εισαγγελέα …

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από το τραγικό έγκλημα που συνέβει στα Τέμπη, η Ελλάδα έγινε αποδέκτης αρνητικής κριτικής από τις δικαστικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό της στάσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι η επιλεκτική άσκηση δικαιοσύνης..

Στην αρμόδια επιτροπή κατά την ακρόαση της η Ευρωπαία Εισαγγελέας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά αυτά που συνέβησαν στο έγκλημα των Τεμπών και για την οικτρή κατάσταση του κράτους δικαίου στην χώρα μας. 

Συγκεκριμένα κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι στη χώρα υπάρχει τεράστια διαφθορά και ανέφερε χαρακτηριστικά: “ πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει”… 

Επίσης μίλησε ότι δημιουργείται κουλτούρα ατιμωρησίας, γιατί ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ερευνήσει το θέμα για την σύμβαση 717, που ενώ έχει απαγγείλει κατηγορίες για 23 άτομα, μεταξύ αυτών και πρώην υπουργοί κυβέρνησης και μεγάλο-παράγοντες και υπάλληλοι Hellenic Train και ΕΡΓΟΣΕ, συνάντησε την αντίσταση των ελληνικών Αρχών. 

Τα εμπόδια μπαίνουν στην διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας, εξαιτίας του κατάπτυστου νόμου (3126/ 2003) “περί ευθύνης υπουργών”, ο οποίος βασίζεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, παρέχοντας βουλευτική ασυλία στους πολιτικούς μας για ό,τι εγκληματικό κι αν κάνουν. Με τον νόμο αυτόν προβλέπεται, ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια να αποφασίζει για το αν θα ασκήσει διώξεις για ποινικά αδικήματα σε εν ενεργεία ή πρώην μέλη της κυβέρνησης, καθιστώντας την δικαιοσύνη ανίσχυρη. 

Αυτό εννοείται πως είναι ανεπίτρεπτο!!! 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην συγκεκριμένη περίπτωση κινήθηκε σωστά από την Ευρωπαία Εισαγγελέα για την απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη. 

Η κ. Λάουρα Κοβέσι ωστόσο μοιάζει να κάνει και την αυτοκριτική της και χρησιμοποιώντας α΄ πρόσωπο ανέφερε : …  «σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι».

Εξετάζοντας προσεκτικά τις πράξεις και τις παραλείψεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (η οποία ιδρύθηκε το 2021), αναγνωρίζουμε πλέον εμείς οι ενεργοί Έλληνες πολίτες, ότι θα έπρεπε να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, για όλα τα δεινά που περνούσε και εξακολουθεί να περνάει ο Ελληνικός λαός από το 2010, λόγω της οικονομικής λαίλαπας των μνημονίων, τα οποία μας επιβλήθηκαν από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. με ψευδή στοιχεία. Μιλάμε για αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, που μας έβαλαν στο Αγγλικό δίκαιο, με σκοπό να υποτάξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, να στερήσουν από το κράτος τον έλεγχο των κρατικών εσόδων (Ν.4389/2016) και  να υφαρπάξουν όλη την Δημόσια Περιουσία μας κάποια ιδιωτικά (ντόπια και ξένα) συμφέροντα, που σήμερα διαχειρίζονται τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τρένα μας κλπ., για δικό τους όφελος.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη έκανε τα στραβά μάτια όταν η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε  τις προσφορές του  κ. Αρτέμη Σώρρα, για τις οποίες οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως ενημερωμένοι από το 2012. Πρόκειται για τεράστια ποσά που έχουν κατατεθεί από τον κ. Σώρρα με σκοπό την αποπληρωμή του Δημοσίου και Ιδιωτικού χρέους της Ελλάδος, αλλά ούτε η κ. Λάουρα Κοβέσι ούτε κανένας άλλος εισαγγελέας δεν έδωσε την δέουσα σημασία, άρα για θέματα μείζονος σημασίας που θα ελευθερώσουν την Ελλάδα από τα δεσμά του χρέους και θα φέρουν ευημερία στους Έλληνες δεν τους καίγεται καρφί. 

Έλληνα πολίτη, τώρα γνωρίζεις την αλήθεια, γι΄ αυτό στην Ευρωβουλή θα πρέπει να στείλεις άξιους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για να αναδείξουν τα εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων, θα καταγγείλουν όλες τις παράνομες συμβάσεις και θα ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έβλαψαν ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί το Έθνος μας. Η πραγματική δικαιοσύνη που θα αποδοθεί θα ωφελήσει συνολικά την Ευρώπη και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Χρήστος Ηλιάδης, υποψ. ευρωβουλευτής 

Π.Φ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *