Γιατί επισκέφθηκε Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Δήμαρχο Καβάλας κ Θ. Μουριάδη ;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023, με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται σε 4 πόλεις της Ελλάδας:

Συγκεκριμένα στην Καβάλα, στη Λάρισα, στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δημιουργήσει διεπιστημονικές ομάδες αποτελούμενες από τοπικούς συμβούλους και τοπικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι καταγράφουν προβλήματα για τέσσερις θεματικές ενότητες και στο τέλος των εργασιών τους θα προωθήσουν στην ελληνική Κυβέρνηση τα συμπεράσματά τους.

 Το κλιμάκιο, που συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, αποτελούσαν οι:

  • Laura Diniz, Στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Υπεύθυνη Έργου
  • Dr. Mihai Dutu, Αρχιτέκτονας-Ειδικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα ανάπλασης παράκτιων μετώπων
  • Ariela de Olivera, Ειδική σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα συμμετοχικού σχεδιασμού
  • Δρ. Έλενα Σαμουρκασίδου, Σύμβουλος Παγκόσμιας Τράπεζας στο Έργο Τεχνικής Βοήθειας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε πόλεις και περιφέρειες.

Βλέποντας την επισημότητα της αποστολής θα αναμέναμε οι πολίτες, πως ήρθαν να δώσουν λύση στα σοβαρά και φλέγοντα προβλήματα που μαστίζουν τον Δήμο Καβάλας, όπως είναι η ανεργία, τα κόκκινα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο οικονομικός μαρασμός των ντόπιων επιχειρήσεων και το κλείσιμο των εργοστασίων.

Αντ΄ αυτού βλέπουμε ότι η ομάδα αυτή ασχολείται με μακράν πιο ασήμαντες υποθέσεις (π.χ. με την διάβρωση των ακτών, με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, με την αξιοποίηση των παλαιών καπναποθηκών,  με την προσέλκυση ξένων επενδυτών κλπ,) που δεν αφορούν άμεσα την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών. 

Επιπλέον τα παραπάνω θέματα δεν είναι ανάγκη να τα λύσουν στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά επιστήμονες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Γνωρίζοντας το σημαντικό μυστικό που είναι ανάγκη να το μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το οποίο ήταν κρυμμένο από το καθεστώς εδώ και δεκαετίες, από την ίδρυση δηλαδή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ τον Ιούλιο του 1944 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Bretton Woods, όπου η Ελλάς είναι ιδρυτικό μέλος της. Ο βασικός σκοπός της ίδρυσής της Π.Τ. ήταν για να καταπολεμήσει την φτώχεια και οικονομικές κρίσεις που θα εμφάνιζαν τα κράτη στο μέλλον, μέσω της “Διεθνούς Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης”, όπως αποδεικνύεται από το ΦΕΚ 315/27-12-1945.

Οι Δήμαρχοι ως θεσμικοί άρχοντες που εκλέγονται κατ’ απόλυτη πλειοψηφία μπορούν να αιτηθούν με την υπογραφή τους την δόμηση άτοκης χρηματοδότησης  από αυτούς τους τεράστιους λογαριασμούς (βάζοντας υποχρεωτικά εγγυήσεις στο 120% του ποσού), τα οποία σήμερα εν έτη 2023 είναι πάνω από 1 οκτάκις εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των Δημάρχων όλης της Ελλάδας,  είναι και ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ,.. Να υποθέσουμε ότι δεν έχει γνώση των παραπάνω ;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Πρόγραμμα Άτοκης Δόμησης Χρηματοδότησης αξίας 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ, που είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της χώρας διαβάστε εδώ: ΠΗΓΗ

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δημαρχείο της Καβάλας

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *