Διπλάσια η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης !

ΕΡΕΥΝΑ

Την ίδια στιγμή που όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε απορροφημένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, έχοντας το άγχος να ανταποκριθούμε σε ένα πλήθος υποχρεώσεων, παλεύοντας με την ακρίβεια και την έλλειψη βασικών αγαθών και υπηρεσιών, υπάρχει ένας σιωπηλός παράγοντας που δρα συνεχώς και μας οδηγεί αδυσώπητα, με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Πρόκειται για το δημογραφικό πρόβλημα, που είναι παρόν και μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πάνω από 20 χρόνια, ωστόσο από καμία κυβέρνηση δεν λήφθηκαν μέτρα ικανά να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο, να χαθεί το Έθνος μας για πάντα.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat), καθώς το 2022 οι γεννήσεις στη χώρα μας ήταν 9.425 λιγότερες από το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, το 2021 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 85.346 παιδιά, ενώ το 2022 μόλις 75.921, δηλαδή το ποσοστό μείωσης είναι 11,04 % ! Ο Μέσος Όρος (Μ.Ο.) της μείωσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ίδιο διάστημα ήταν 5,11 %.. Δηλαδή συνολικά γεννήθηκαν 4.088.494 παιδιά το 2021 και 3.879.509 παιδιά το 2022, κάτι που φέρνει την Ελλάδα στην πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη μείωση στις γεννήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την Ισπανία (1,16), την Πορτογαλία (1,16), την Ιταλία (1,24), και την Πολωνία (1,29).

Στο παρακάτω διάγραμμα της Eurostat εμφανίζεται ο αριθμός των γεννήσεων δηλ. ο δείκτης γονιμότητας στις χώρες της Ε.Ε., που στην Ελλάδα είναι μόλις 1,32 παιδιά ανά γυναίκα. Ο αριθμός αυτός, αν δεν αντιστραφεί άμεσα, οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο στην εξαφάνιση των Ελλήνων από την Ελλάδα. Το ελάχιστο που εξασφαλίζει την σταθερότητα του πληθυσμού είναι τα 2,1 παιδιά, ενώ για να υπάρξει αύξηση θα πρέπει ο δείκτης γονιμότητας να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 2,5 παιδιά ανά γυναίκα.

Ακολουθεί πίνακας που δείχνει τα αρνητικά ποσοστά που αντιστοιχούν στο ποσοστό μείωσης των γεννήσεων μεταξύ 2021 – 2022 ανά περιφέρεια στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι και εντός της Ελλάδος υπάρχουν διακυμάνσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχει την μεγαλύτερη μείωση (-21,6%) και να ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία (-14,8) και τα Νησιά του Αιγαίου (-13,4%).

Το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται και λόγω της μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό, που ιδιαίτερα στα χρόνια της μεταμνημονιακής κρίσης στην Ελλάδα έγινε ξανά κυρίαρχη τάση για τον ηλικιακά ενεργό πληθυσμό (25-50) ετών. Έτσι η Ελλάδα ερημώνει χρόνο με το χρόνο και όπως όλα δείχνουν, κανείς δεν νοιάζεται όπως θα έπρεπε γι΄ αυτό.

Ωστόσο, αν θέλουμε πραγματικά να αντιστρέψουμε τους αριθμούς θα πρέπει η πολιτεία να λάβει γενναία μέτρα, με τα οποία θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο υποστήριξης και προστασίας της οικογένειας και μάλιστα όχι προσωρινά αλλά με μακρόχρονη διάρκεια, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της Ελληνίδας μητέρας.

Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο η πολιτεία να εξασφαλίσει με μισθό και ασφάλεια στην Ελληνίδα μητέρα που αναθρέφει παιδιά και να καλύπτει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίσει τις μητέρες για όσο χρονικό διάστημα έμειναν εκτός εργασιακής διαδικασίας, ότι θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα μπορούν να επιστρέψουν όποτε το αποφασίσουν. Όλα αυτά θα συμβούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πραγματικής ανάπτυξης μακριά από χρέη (κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος), που βαρύνει σήμερα τον κάθε νεογέννητο Έλληνα και φόρους που πνίγουν ασφυκτικά την οικογένεια, δημιουργώντας ένα τεράστιο άγχος επιβίωσης για τα νέα ζευγάρια.

Η αφθονία και η δωρεάν παροχή αγαθών και υπηρεσιών υγείας και παιδείας ανωτάτου επιπέδου και η εξασφάλιση κρατικής γης εντός πολεοδομημένης περιοχής σε κάθε Ελλάνιο γόνο που γεννιέται, θα δημιουργήσουν το αίσθημα της ασφάλειας, με την πολιτεία να στέκεται αρωγός στην δημιουργία και όχι απέναντι σε αυτήν, όπως συμβαίνει σήμερα.

Σκεφτείτε μόνο γιατί δεν συμβαίνουν όλα αυτά στις μέρες μας. Μήπως ο αφανισμός μας έχει ήδη προσχεδιαστεί από τα κέντρα εξουσίας που διοικούν σήμερα τον κόσμο και οι κυβερνήσεις μας απλά το εκτελούν ; Μήπως ήρθε η ώρα να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο σκοτεινό τους σχέδιο, της αντικατάστασης πληθυσμού της Ελλάδος με αλλοδαπούς, προτάσσοντας το δίκαιο της ύπαρξής της δικής μας και των απογόνων μας ;; Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος πιέζει και είναι ανάγκη να δράσουμε όλοι μαζί ΑΜΕΣΑ !

Ευαγγελία Γιαδανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *