Από το 2010 μέχρι σήμερα, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρονται ως στυγνοί τοκογλύφοι σε βάρος της Ελλάς.
Μετά από την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) και την διόγκωση του ελλείμματος από τον επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου, ο Γ. Παπανδρέου προσέφυγε στο ΔΝΤ προκειμένου να λάβει οικονομική στήριξη. Ακολούθησε η Α’ Δανειακή Σύμβαση (ν. 3845/2010) γνωστή και ως Α’ Μνημόνιο, με το οποίο μας χορηγήθηκε δάνειο ύψους 110 δις ευρώ, για ένα χρέος που ποτέ δεν μας απέδειξαν την προέλευσή του.
Η Ε.Ε. με επικεφαλής την Γερμανία και συγκεκριμένα την KfW τράπεζα που υπογράφει αντί της Γερμανίας, φόρτωσαν την Ελλάδα με τρία μνημόνια και δανειακές συμβάσεις με πολύ υψηλό επιτόκιο που διέλυσαν οικονομικά τους Έλληνες πολίτες.
Στην ουσία αυτό έγινε για να σωθούν οι τράπεζες της Ευρώπης και στην συνέχεια οι ίδιοι κερδοσκόποι πλούτισαν εις βάρος όλων των Ελλήνων.
Το παράλογο της υπόθεσης συνεχίζεται διότι, ότι ενώ η Ελλάδα έμπαινε στα μνημόνια, με πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και υπό την απειλή ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ, την ίδια στιγμή η Γαλλία και η Γερμανία κερδοσκοπούσαν ακόμη περισσότερο στις πλάτες μας, πουλώντας μας συνεχώς στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit στις 9 Μαϊου του 2010, την επόμενη της υπογραφής της 1ης δανειακής σύμβασης, μίλησε για τις επιπτώσεις που θα είχε στη ζωή των Ελλήνων το εργασιακό θέμα, η μείωση των μισθών και των συντάξεων και πρότεινε έναν τρόπο ενίσχυσης του ελληνικού προϋπολογισμού, καλώντας παράλληλα την Ε.Ε. να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος :
Μίλησε για την διαφθορά στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το πού πάνε τα χρήματα. Ανέφερε ότι η Ε.Ε. δανείζει με 5% και 6% επιτόκιο τους Έλληνες ενώ άλλα κράτη τα δανείζει με 3% και αυτό είναι μια ληστεία. Επίσης ανέφερε ότι η οικονομική στήριξη ξανά πηγαίνει στην Γαλλία και στην Γερμανία γιατί συνεχώς αγοράζουμε στρατιωτικό εξοπλισμό υπό την απειλή πολέμου με την Τουρκία, την ώρα που οι Έλληνες διαλύονται οικονομικά.
Στο τέλος μίλησε για υποκρισία της Ε.Ε. και πρότεινε η Ευρώπη να αναλάβει διπλωματική δράση απέναντι στην Τουρκία για να σταματήσει ο πολεμικός αναβρασμός που υπάρχει στη περιοχή, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η Ελλάδα να περιορίσει τις αμυντικές της δαπάνες και να ορθοποδήσει από το οικονομικό τέλμα που βρίσκεται.
Στο μεταξύ από τότε έχουμε αγοράσει από τους Γάλλους άλλα 18 πολεμικά αεροσκάφη Rafale αξίας 2,5 Δις Ευρώ και 3 φρεγάτες Belharra με την προαίρεση αγοράς μιας ακόμη και άλλα 6 Rafale αξίας 3,049 δις Ευρώ.
Από τους Γερμανούς αγοράσαμε επιπλέον 4 υποβρύχια αξίας 2 δις Ευρώ.
Την ίδια περίοδο οι Έλληνες υπέστησαν συνεχή μείωση των εισοδημάτων τους και πολλοί χάνανε την εργασία τους λόγω της λιτότητας που μας είχαν επιβάλλει Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Στην ενοποιημένη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Άρθρο 42 αναφέρεται ότι, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δύναται να λάβει απόφαση για κοινή αμυντική πολιτική της Ένωσης, όταν ένα κράτος μέλος δεχτεί επίθεση από κράτος εκτός της ένωσης ΕΔΩ
… “παρ. 7. Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών.”…
Βάση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι με την εξωτερική πολιτική τους και με όλα τα μέσα πολιτικής και διπλωματίας να δράσουν στην κατεύθυνση να σταματήσει η Τουρκία να απειλεί συνεχώς την Ελλάδα με πόλεμο, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που απειλείται συνεχώς με πόλεμο.
Επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης, θα μπορούσαν τα κράτη-μέλη να μεταφέρουν δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα, για όσο διάστημα βρίσκεται η Ελλάδα σε οικονομική δυσχέρεια, για να φοβηθούν οι Τούρκοι και να σταματήσουν τις απειλές.
Αντίθετα βλέπουμε ότι η στάση τους απέναντι στη Τουρκία, δείχνει πως δεν έχουν καμία διάθεση να χαλάσουν τις εμπορικές και διπλωματικές τους σχέσεις, έχοντας ένα κράτος – μέλος την Ελλάδα, να βρίσκεται υπό διαρκή απειλή.
Βλέπουμε τον στρεβλό τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ενισχύεται από την αδράνεια των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Στις προσεχείς Ευρωεκλογές οι Έλληνες πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, ψηφίζοντας υποψηφίους ευρωβουλευτές που θα προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, απαιτώντας από την Ε.Ε. να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα είναι υπογεγραμμένα στις συνθήκες. Θαυμάζουμε βέβαια τον Γάλλο ευρωβουλευτή Daniel Cohn-Bendit για την υπεράσπιση του δικαίου, που ταυτίζεται στην προκειμένη περίπτωση με την συμπαράσταση προς τη χώρα μας, ο οποίος δεν δίστασε να εκθέσει το 2010 το άδικο που πράττει και η δική του χώρα απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο παράλληλα με τις διεθνείς συμμαχίες που είναι αναγκαίες, για τα δίκαια της Ελλάδος θα πρέπει να μάχονται πρώτιστα οι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ