Ανεξέλεγκτοι κυκλοφορούν χιλιάδες παραβάτες στην Ελλάδα

ΕΡΕΥΝΑ

Κάτι πάει πολύ λάθος στη χώρα όσον αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία μιας και χιλιάδες κακοποιά στοιχεία όπως βιαστές και ληστές ανεξαρτήτου εθνικότητας αποφυλακίζονται υπό όρους, αλλά πολλοί από αυτούς δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισης τους σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV.

Μόνο για την Αττική τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 

Στα 9.800 άτομα που πρέπει να δίνουν το παρών 1 με 3 φορές τον μήνα στα τμήματα ασφαλείας της Αθήνας, οι 2.600 παραμένουν άφαντοι.

Αναλυτικά : 

Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα: πρέπει να εμφανίζονται 2.300 άτομα και οι μισοί δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισης, δηλαδή 1.150 άτομα.

Τ.Α. Κολωνού: 630 άτομα και δεν εμφανίζονται οι 250.

Τ.Α. Κυψέλης :1.500 άτομα και δεν εμφανίζονται οι 500.

Τ.Α. Δυτικής Αττικής 6.140 άτομα και δεν εμφανίζονται οι 700.

Με όλα αυτά που γίνονται, όπου δεν αποδίδεται δικαιοσύνη και η τιμωρία δεν είναι ενδεικτική των πράξεων του εγκληματία, οι πολίτες κινδυνεύουν και δεν νιώθουν ασφάλεια. 

Πρόσφατα περιστατικά με τα ίδια χαρακτηριστικά μας εξόργισαν πρόσφατα, όπως είναι η υπόθεση του 23χρονου δράκου των Εξαρχείων που προσπάθησε να βιάσει πολλές γυναίκες.

Επίσης ακόμα ένα περιστατικό με πρόωρη αποφυλάκιση ενός Αλγερινού που την πρώτη ημέρα αποφυλάκισης του έκλεψε 40.000 στην Θεσσαλονίκη.

Το κράτος είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα δεν κάνει αυτό που πρέπει ώστε να τηρούνται σωστά οι νόμοι.

Αντίθετα, σε μια πολιτεία δικαίου όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται με ισότητα από όλους. Οι παραβάτες θα ήταν δίκαιο να τιμωρούνται σε χώρους απομόνωσης με αρμόζουσα διάρκεια, ανάλογα με την σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει. Ο σκοπός της τιμωρίας θα πρέπει να είναι η επανόρθωση του δράστη και η επανένταξή του στην πολιτεία με την συνεχή παροχή παιδείας, που η έλλειψή της ήταν το αίτιο που τον οδήγησε να βλάψει την Πολιτεία (διότι ακόμη και η βλάβη σε βάρος ενός μόνο πολίτη ισοδυναμεί σε βλάβη απέναντι στην Πολιτεία συνολικά).  Η όλη διαδικασία της τιμωρίας και ο έλεγχος του βαθμού συνειδητοποίησης από τον ίδιο τον πολίτη που υπέπεσε σε παράπτωμα, της λανθάνουσας συμπεριφοράς του, θα πρέπει να ελέγχεται συνεχώς από ανθρώπους που έχουν οριστεί για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να διαφυλάττεται η ασφάλεια του συνόλου της Πολιτείας.

Είναι ολοφάνερη η απόσταση που έχουμε από την Πολιτεία, στην οποία όλοι οι Πολίτες αξίζει να βιώνουμε και να δημιουργούμε με ασφάλεια.

πηγή

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *