Πληρώνουμε χρυσάφι το βρεφικό γάλα 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ελλάδα που πλήττεται από ένα τεραστίων διαστάσεων  δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο οφείλεται σε αρνητικό ισοζύγιο του αριθμού γεννήσεων ανά έτος, παρατηρείται το φαινόμενο της υπερβολικής ακρίβειας του βρεφικού γάλακτος.

Το υπερ-πολύτιμο βρεφικό γάλα, είναι δύο και τρεις φορές ακριβότερο, συγκρινόμενο με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου αντίθετα τα μεροκάματα είναι τριπλάσια μεγαλύτερα από ό,τι στη χώρα μας (π.χ. Σουηδία, Φινλανδία κ.α. …).

Οι αυξήσεις στην Ελλάδα για το βρεφικό γάλα κυμαίνονται από +32% έως και +213%, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, επιβαρύνοντας με ένα κόστος που ανέρχεται στα 250-300 ευρώ τον μήνα για κάθε οικογένεια.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν βλέπουμε την ανυπαρξία της προστασίας των καταναλωτών και από πλευράς πολιτείας αλλά και διαφόρων δήθεν συλλόγων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια και  κάποιοι να πλουτίζουν εις βάρος άλλων.

Η κατάσταση φτάνοντας στο απροχώρητο πλέον, αναγκάζει την κυβέρνηση να κάνει παρέμβαση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα,  βάζοντας πλαφόν 7%, στο περιθώριο του μικτού κέρδους των εταιρειών, κάτι που λογίζεται σαν σταγόνα στον ωκεανό. 

Είναι λογικό τα νέα ζευγάρια να διστάζουν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς εκτός από την ακρίβεια έχουν να αντιμετωπίσουν και την υπερφορολόγηση. 

Περιορισμοί, περικοπές, λιτότητα, αισχροκέρδεια, υφαρπαγή του παραγόμενου πλούτου και τους ψεύτικοι έλεγχοι, πάντα δήθεν για το καλό του λαού.

Μέσα σε όλη αυτήν την εικόνα που περιγράψαμε, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη φροντίδα και στήριξη της κυβέρνησης προς τους  ολιγάρχες, οι οποίοι έχουν υπό τον έλεγχο τους το εμπόριο και την αγορά, αλλά και τις τιμές του βρεφικού γάλακτος, που παρεμπιπτόντως είναι αποκλειστικά εισαγόμενο.

Παρά τις διαφορές  και την αντιπαλότητα που διαλαλούν τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα και τα παρατρεχάμενα παρά αυτών δεκανίκια ίδιας πολιτικής, οδήγησαν τα τελευταία 50 χρόνια, τους πολίτες σε φτωχοποίηση και σε χαμηλή ποιότητα ζωής. 

Αυτή λοιπόν η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη οικονομική πολιτική. 

Θα πρέπει να δημιουργηθούν εγχώριες βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής και μεταποίησης βρεφικού γάλακτος, που θα καταστήσουν την χώρα αυτάρκη. 

Άρα λοιπόν, θα πρέπει όλοι να παλέψουμε για μια δυνατή εθνική κυβέρνηση, που θέτει πάντα μπροστά τον άνθρωπο και με εξασφαλισμένα κεφάλαια για να μπορεί να υλοποιήσει αυτή την πολιτική.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *