Πράσινη πιλοτική ανάπτυξη ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης με ανυπολόγιστη ζημία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από το 2024 είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο, που προορίζεται να στηθεί μέσα στην θάλασσα νοτιοανατολικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Το έργο είναι πιλοτικό και θα εκτείνεται από το λιμάνι μέχρι την ευθυγράμμιση του Δέλτα του Έβρου, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σωτηρίου – Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα στον maximum fm. 

Η κυβέρνηση πιστή στο μεγάλο κεφάλαιο δίνει γη και ύδωρ για να καταφέρουν να θησαυρίζουν περαιτέρω κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως είναι οι εταιρείες  Κοπελούζου και Σαμαρά που μαζί με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.» που διαθέτει την Άδεια Παραγωγής για το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο (ΥΑΠ) 216 ΜW ανοικτά της Αλεξανδρούπολης.

Κανένας δεν ρώτησε για ακόμα μια φορά την τοπική κοινωνία αν το θέλει ή όχι αυτό το έργο. 

Ποιά είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες; 

Οι βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχος, γιατί δεν ενημερώνουν για το αν θα έχει κέρδος η περιοχή ; 

Είδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους αλιείς γιατί δεν θα μπορούν να ψαρεύουν στην συγκεκριμένη περιοχή που θα είναι οι ανεμογεννήτριες και με αυτόν τον τρόπο τους ζημιώνουν οικονομικά. 

Επίσης υπάρχουν πολλά σπάνια πουλιά που έρχονται ή συχνάζουν στο Δέλτα του Έβρου, στο Δάσος της Δαδιάς αλλά και σε ολόκληρη την Σαμοθράκη, οι οποίες είναι περιοχές Natura και υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν ή να χάσουν τον προσανατολισμό από το φως των ανεμογεννητριών. 

 Πιθανότατα να διαταραχθεί η ισορροπία σε ολόκληρο το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής ως αποτέλεσμα των υποθαλάσσιων θεμελιώσεων που θα δημιουργηθούν, των διαφόρων συστημάτων αγκίστρωσης, καθαρισμού και συντήρησης και όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται για την προστασία των ανεμογεννητριών από διάβρωση, καθώς και από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται και μεταδίδονται στο νερό από την λειτουργία τους. 

Για να γνωρίζει ο κόσμος, αυτό το έργο θα γίνει πιλοτικά, άρα κάνουν πειραματισμούς στην περιοχή μας και δεν γνωρίζει κανένας τις επιπτώσεις του έργου στη ζωή μας στο περιβάλλον. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *