Ο διοικητής της ΤτΕ ωθεί τους ελεύθερους επαγγελματίες στην μετανάστευση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται να έχει ζημία …

 Χτυπάει αλύπητα τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις δηλώσεις του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας τους να μεταναστεύσουν αν δεν τα καταφέρνουν οικονομικά με το επάγγελμά τους στη χώρα μας … !!

Πώς να ανταπεξέλθει οικονομικά ένας ελεύθερος επαγγελματίας στη χώρα μας ;  Πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας πολίτης, ότι όσο πραγματικό τζίρο και να έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, πληρώνει τους παρακάτω φόρους:

– το Φ.Π.Α. 24% και 13% κάθε τρίμηνο

– τον φόρο εισοδήματός του για τεκμαρτά κέρδη (φανταστικά κέρδη τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα τα οποία βγαίνουν από τους τζίρους των προηγουμένων ετών)

– τον φόρο εάν έχει κατάστημα εστίασης στον δήμο ή φόρο παρεπιδημούντων όπως λέγεται

– τον φόρο εάν έχει σκάφος ή ακόμα και μία μικρή ερασιτεχνική βαρκούλα

– τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός του

– τα τέλη στους δήμους

– τις εργοδοτικές εισφορές του Ε.Φ.Κ.Α. και μάλιστα οι επιχειρήσεις από το 2014 πληρώνουν φόρους και ένσημα των εργαζομένων όσον αφορά το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αλλά ο συνταξιούχος δεν παίρνει χρήματα από την σύνταξη του όσον αφορά τα 3 παραπάνω. Άρα που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;;;  Κανονικά έπρεπε να πηγαίνουν στις τσέπες των συνταξιούχων όσον αφορά τα δώρα.  Σήμερα όμως έχουν κοπεί τα δώρα εδώ και μια δεκαετία.  Άρα οι επιχειρηματίες πού πληρώνουν τα δώρα ;  Μας έχουν πει ότι πηγαίνουν στην μαύρη τρύπα του Ε.Φ.Κ.Α.. Πόση είναι αυτή η  μαύρη τρύπα του Ε.Φ.Κ.Α.;  Ένα νούμερο κάποια κυβέρνηση θα μας παρουσιάσει ποτέ ή το μόνο που ξέρουν είναι να αρμέγουν και να αφανίζουν τον άνθρωπο;

Όσον αφορά την αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με πέρυσι, θα παρατηρήσουμε από τους συντελεστές ότι παραμένουν οι ίδιοι.  Για μια επιχείρηση ατομική μέχρι 10.000 ευρώ είναι 9%, από 10.000 μέχρι τις 20.000 ευρώ είναι 22% και κλιμακωτά ανά 10.000 ευρώ ανεβαίνει ο συντελεστής.  Αυτοί οι συντελεστές παραμένουν ως έχουν, αλλά το θέμα που καίει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τα τεκμαρτά που έχουν βάλει, τα οποία γονατίζουν και αφανίζουν την επιχείρηση την ατομική.  Δηλαδή πληρώνεις ένα προκαθορισμένο δυσβάσταχτο ποσό στην Α.Α.Δ.Ε. για φανταστικά κέρδη, που όπως προανέφερα βγαίνουν από τους τζίρους των προηγουμένων ετών.

Πώς όμως πρέπει να αντιμετωπίζει το κράτος τους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να ευημερούν και να προοδεύουν;

 Στυλοβάτης της οικονομίας του κράτους είναι οι επιχειρήσεις.  Όταν το κράτος απομυζεί τις επιχειρήσεις με έμμεση και άμεση φορολογία και δεν τις δίνει κίνητρα, επόμενο είναι να μην έχει και υγιή οικονομία.  Κι όταν γονατίζεις μια οικονομία δεν θα έχεις τίποτα.  Αναγκαστικά θα είσαι δανειζόμενος και έρμαιο άλλων.  Άρα θα πρέπει να χαμηλώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να δώσει πολλά ελαφρυντικά, για να ευνοήσει και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, είτε μιλάμε για εταιρείες είτε για ατομικές επιχειρήσεις.

Εδώ υπάρχουν δυσβάσταχτοι φόροι που φεύγουν προς το κράτος, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι το 60-70% των αληθινών εισοδημάτων που δηλώνουν οι επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα με το υπόλοιπο 30% που τους απομένει, να μην μπορεί να επιβιώσει κανένας.

 Με την νέα φορολόγηση που ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Οικονομικών, 200.000 και πλέον επιχειρήσεις έχουν σκοπό να κάνουν διακοπή και παύση εργασιών. Είναι έτσι σχεδιασμένο, ούτως ώστε σιγά-σιγά όλες οι ατομικές επιχειρήσεις να παύσουν και να τελειώσουν από τη χώρα μας.  Αυτό το συντηρεί ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος βρίσκεται σε λήθη, χωρίς να γνωρίζει τον τεράστιο πλούτο που ανήκει στο Έθνος του και τον διαχειρίζονται οι πολιτικοί διαχειριστές του. Απομένει μόνο να ενημερωθεί για όλα όσα του κρύβουν και να πάρει θέση.

Μπενής Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *