Μέτρα για την φοροδιαφυγή αλλά ο μεγαλύτερος κλέφτης τελικά είναι το ίδιο το κράτος … !!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

     Ακόμα μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα τίθεται στη διάθεση των φορολογουμένων πολιτών όχι όμως για να περάσουν τα δικά τους οικονομικά στοιχεία, για τις δικές τους οικονομικές υποθέσεις, αλλά για να καταγγείλουν άλλους, ελεύθερους επαγγελματίες που κόβουν μη γνήσιες αποδείξεις ή δεν κόβουν καθόλου.

     Οι καταγγελίες και oι πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της.

     Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως για να … δικαιωθεί ο καταγγέλλων, θα πρέπει η αναφορά του στην Α.Α.Δ.Ε. να είναι επώνυμη, να έχει διαπιστωθεί ότι έχει βάση μετά από τους ελέγχους των εφοριακών και εφόσον προκύψει το ποσό της φοροδιαφυγής, τότε θα λάβει ο καταγγέλων το χρηματικό ποσό της ανταμοιβής μέχρι και 3.000 ευρώ.


     Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού Χάρη Θεοχάρη και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Μαρίας Ψύλλα.

https://youtu.be/bIFZfqT06ZY?si=bG9qgVPWxe3RbCac

Σύμφωνα με την Α.Α.Δ.Ε. ο στόχος είναι να μπει «φρένο» στις πλαστές συναλλαγές, ως εκ τούτου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φοροδιαφυγή, αφού θα έρχονται στο φως όσοι αποκρύπτουν τζίρους και εκδίδουν αποδείξεις από «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές, στους οποίους θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πρόστιμα και λουκέτα.

     Ποιός όμως είναι αυτός που οδηγεί πραγματικά όχι μόνον τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες στην φοροδιαφυγή ;;; Μήπως είναι το ίδιο το κράτος που καταντά τον πολίτη χαφιέ και καταδότη;;;

     Όταν στην πράξη γνωρίζω από δικούς μου φίλους και συγγενείς που επισκέφτηκαν γιατρό για εξετάσεις και τους είπε 30 ευρώ εδώ μέσα στο ιατρείο μου ή 40 ευρώ έξω στη γραμματεία με απόδειξη, τι να προτιμήσει ο οικονομικά γδαρμένος πολίτης;;;

     Και δήθεν για τα μάτια του κόσμου τώρα, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023 βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χατζηδάκης μαζί με τον πρόεδρο της Α.Α.Δ.Ε. να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τα έσοδα του κράτους, όταν το έτος 2020 σύμφωνα με τον απολογισμό στο ΦΕΚ 213 νόμος 4992/17-11-2022 είχαμε τεράστια έσοδα 1 τρις 358 δις ευρώ, ποσό τριπλάσιο του εξωτερικού μας χρέους και μάλιστα σε μια οικονομική περίοδο που άκουσον-άκουσον η αγορά και ολόκληρη η οικονομία της χώρας μας ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊου…

Βλέπουμε ένα κράτος ψυχρό και ανάλγητο, που ενώ έχει στην διάθεσή του υπέρογκα ποσά,  δεν τα διαθέτει για την βελτίωση της οικονομικής ευημερίας της χώρας και επιμένει να αυξάνει τους φόρους μέσα από ακραία εισπρακτικά μέτρα όπως αυτό, οδηγώντας τους πολίτες στην απόλυτη εξαθλίωση. Αυτός είναι ξεκάθαρα ο οικονομικός πόλεμος του ανθελληνικού κράτους ενάντια στον Έλληνα !

Τελικά ο μεγαλύτερος μπαταχτσής αποδεικνύεται ότι είναι το κράτος, που δεν  δίνει λογαριασμό στους πολίτες, δεν διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα υπέρ του κοινωνικού συνόλου και εξαπατά ασύστολα την κοινή γνώμη αποκρύπτοντάς μας την αλήθεια.

Μήπως θα πρέπει εμείς οι πολίτες να καταγγείλουμε τους λειτουργούς του κράτους μας και να τους απομονώσουμε από τα κοινά της χώρας μας ΕΛΛΑΣ ;;;

Γνωρίζουμε ότι τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους απολογισμούς και στους προϋπολογισμούς του κράτους ως έσοδα από το 2015 μέχρι σήμερα, οφείλονται στην κατάθεση 600 δις δολαρίων του κ. Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία που έγινε το 2012. 

Είναι η ώρα να αντιδράσεις Έλληνα πολίτη και να συστρατευτείς με την Ελλήνων Συνέλευσις !

Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *