Αναπάντητες οι ερωτήσεις που τέθηκαν προς τον πρόεδρο του Π.Ο.Υ. στο Νταβός

ΔΙΕΘΝΗ

Στο ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έγινε στο Νταβός της Ελβετίας, εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο  ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, που αναφέρθηκε πάλι για μια παγκόσμια απειλή που έρχεται στον πλανήτη. Μίλησε για την νέα ασθένεια X και κάλεσε τα κράτη να πάρουν άμεσα μέτρα.

Σε κάποιο δρόμο του Νταβός εκτυλίχθηκε ένα σκηνικό με δημοσιογράφους, οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις προς  τον πρόεδρο του Π.Ο.Υ. στις οποίες εκείνος απέφευγε να απαντήσει και δεν έβγαλε τσιμουδιά.

Οι ερωτήσεις ήταν, αν τα πήγε καλά με τον COVID19 και τα μέτρα που επιβλήθηκαν, όπως με τα lockdown που έγιναν σε κάποια κράτη (και στην Ελλάδα) καθώς και για την  υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αν μετά από όλα αυτά  ήρθε η ώρα να ζητήσει συγγνώμη για τα τεράστια λάθη που έγιναν σε όλη την περίοδο του ιού. 

Επίσης ρωτήθηκε  πόσο έτοιμος είναι για την νέα ασθένεια X, η οποία όπως λένε θα προέλθει από την Κίνα και θα είναι πιο επικίνδυνη και αν σκέφτεται να ακολουθήσει ξανά τις ίδιες μεθόδους.

Εννοείται ότι δεν απάντησε καθόλου και συνέχιζε με απάθεια και σνομπισμό να περπατάει προς την αίθουσα, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.),  ιδρύθηκε το 1948, έχει έδρα τη Γενεύη και αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με σκοπό την προάσπιση της παγκόσμιας υγείας.

Ο Π.Ο.Υ. τα τελευταία χρόνια μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, τείνει να γίνει δυνάστης με τα μέτρα που θέλει να επιβάλλει για όλους τους πολίτες παγκοσμίως, με το πρόσχημα της προάσπισης της παγκόσμιας υγείας. 

Είδαμε όμως, ότι αυτά τα μέτρα απέτυχαν παταγωδώς και μόνο ευνοϊκές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι υποχρεωτικότητες που επιβλήθηκαν στους ανθρώπους. Άρα δεν είναι απολύτως αξιόπιστα όλα αυτά που προτείνονται από τον Π.Ο.Υ και τα κράτη με τις κυβερνήσεις τους οφείλουν να προστατεύουν τον κόσμο και όχι να υπακούουν σε οποιοδήποτε μέτρο, ακόμη κι αν προτείνεται από έναν παγκόσμιο οργανισμό.

Στην Ελλάδα, όταν επιτέλους αναλάβει την διοίκηση της χώρας μια κυβέρνηση που θα έχει ως προτεραιότητα την ευημερία του Ελληνικού Έθνους, σε μια πραγματική δημοκρατία, τέτοιου είδους υποδείξεις δεν θα γίνονται δεκτές. 

Οι διεθνείς οργανισμοί και οι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να υπόκεινται σε πολιτειακούς νόμους. ΕΔΩ

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ακολουθούν και να εφαρμόζουν :

τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, δηλαδή να λογοδοτούν δημόσια για  να βγαίνουν όλα στο φως, ακόμη και τα λάθη τους, χωρίς να κρύβουν τίποτα από τον κόσμο,

τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ, που σημαίνει ότι αυτά που θέλουν να κάνουν στους άλλους πρέπει να τα έχουν δεχτεί πρώτα τον εαυτό τους, για τα παιδιά τους και για το περιβάλλον τους.

Τέλος σε μια δίκαιη κοινωνία θα πρέπει να υπάρχει ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, από άτομα που αποδεδειγμένα έβλαψαν ή είχαν την πρόθεση με τις πράξεις τους να βλάψουν τον κόσμο, που θα υποχρεώνονται να επαναφέρουν πλήρως την βλάβη που έχουν προκαλέσει με τις πράξεις ή τις αποφάσεις τους.

Χρήστος Ηλιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *