Διατάχθηκε ΕΔΕ για την διερεύνηση ευθυνών από τον ΥΠΕΘΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλλο ένα συμβάν ήρθε στο φως, που αναδεικνύει την εγκατάλειψη και τη σαθρή κατάσταση που επικρατεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με τις ευθύνες να αγγίζουν την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Πρόκειται για το τραγικό περιστατικό που αφορά τον 55χρονο αστυνομικό, ο οποίος έκανε χειρουργική επέμβαση στο 424 στρατιωτικό Νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2022 και ενημερώθηκε έναν ολόκληρο χρόνο μετά, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2023 ότι πάσχει από καρκίνο.

Ως συνέπεια αυτής της τραγικής καθυστέρησης ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση και σε άλλα ζωτικά όργανα του αστυνομικού και πλέον, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, κανένα αποτέλεσμα δεν θα επιφέρει κάποιο χειρουργείο. Η καταγγελία του αστυνομικού έγινε ώστε να διωχθούν ποινικά όσοι έχουν ευθύνη για το αδίκημα της έκθεσής του, που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη. Ο κύριος Δένδιας για το παραπάνω συμβάν διέταξε διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στον αστυνομικό και στους οικείους του, τονίζοντας πως δεσμεύεται για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν ώστε να βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή ενός συμπολίτη μας. 

Η κίνηση αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Αμύνης είναι καθαρά για να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το συμβάν αγνοώντας τις ευθύνες του. Άλλη μια ΕΔΕ όπου όταν οι ευθύνες αγγίζουν πολιτικά πρόσωπα τότε κάνει την εμφάνιση της η βουλευτική ασυλία και άλλη μία έρευνα θα φτάσει μέχρι τον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό ;; να μας πει ο κύριος Δένδιας πόσους παθολογοανατόμους έχει το νοσοκομείο, οι οποίοι παρέχουν στον ασθενή ταχεία βιοψία και διάγνωση των εξετάσεων, όταν ο χρόνος που χρειάζεται είναι από 3 μέχρι 10 μέρες, ανάλογα με την περίπτωση του καρκίνου. πηγή. Μήπως στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν μόνο δύο γιατροί αυτής της ειδικότητας και μάλιστα ο ένας από τους δύο είναι συμβασιούχος ;

Γιατί ο κ. Δένδιας, ενώ εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον το Υπουργείο Αμύνης γινόταν αποδέκτης γραπτών αιτημάτων, αναφορών και επικλήσεων από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την τεράστια ανάγκη στελέχωσης του συγκεκριμένου τομέα, δεν έπραξε τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα ;  Εκ του αποτελέσματος δεν θα έπρεπε να κατέχει κρατική θεσμική θέση, όποιος δεν ενδιαφέρεται  για την υγεία των πολιτών και οι πράξεις του  θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων. 

Είναι τεράστια η ανάγκη, οι ευθύνες να αποδοθούν συνολικά και όχι επιλεκτικά, δηλαδή στον καθένα η ευθύνη που του αναλογεί, αν θέλουμε δικαιοσύνη και επανόρθωση. Τέτοιου είδους περιστατικά να μην υπάρξουν ξανά, διότι μιλάμε για τον καρκίνο που κατατρώει τη δημόσια διοίκηση της χώρας και στις μέρες μας είναι ορατή πλέον η μετάστασή του στους ίδιους τους πολίτες ως κύτταρα μιας κοινωνίας. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για ισοκρατία και ισονομία, αρχές που συγκαταλέγονται στους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Αυτό είναι το όραμα της Ελλήνων Συνέλευσις, όπου οι αρχές είναι τα σημεία αναφοράς του κοινωνικού συστήματος τα οποία δημιουργούν ένα δικαιότερο λειτουργικό πλαίσιο, να αποτελούν την βάση της Δημόσιας Διοίκησης.

ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ: είναι το βάρος των αποφάσεων της πολιτείας να ισοκατανέμεται σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις κ.α. πηγή

Χριστόφορος Τσαγκαράτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *