Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες υπέρ της Ουκρανίας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνειδητοποιήσαμε τι μας είπε η κ. Φον Ντερ Λάιεν ;

Αίσθηση πανικού και φόβου προκάλεσε στους Έλληνες πολίτες η κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ (07/04/2024), όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ύψος των αμυντικών δαπανών που ξοδεύει η Ελλάδα για την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας. Αφού αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο για τον πρωθυπουργό μας Κ. Μητσοτάκη που τον αποκάλεσε φίλο της, γνωστοποίησε σε όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες, πως η Ελλάδα δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ της για όπλα και πυρομαχικά στο πλευρό της Ουκρανίας !

Χαρακτήρισε την Ελλάδα πρωτοπόρο γι΄ αυτό και ζήτησε (εμμέσως και από όλες τις χώρες της Ε.Ε.) να ξοδέψουμε περισσότερα, καλύτερα (;;) και ευρωπαϊκά, ξεκαθαρίζοντας πως η Ε.Ε. σκοπεύει να δαπανήσει στο εξής ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της για αμυντικές δαπάνες στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μετά από αυτό, πως η ειρήνη μπορεί ανά πάσα στιγμή να απειληθεί και η Ελλάδα να πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα, διότι όχι μόνο δεν τηρεί στάση ουδετερότητας και ίσες αποστάσεις από τα εμπλεκόμενα στον πόλεμο μέρη (Ρωσία, Ουκρανία), αλλά έχει πάρει ξεκάθαρα θέση απέναντι στη υπερδύναμη που λέγεται Ρωσία. Αντιλαμβανόμαστε τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο μας παρασέρνει η ηγεσία της Ε.Ε. σε περιπέτειες χωρίς καν να μας ρωτήσουν ! Επίσης βλέπουμε το απύθμενο θράσος της προέδρου που τολμά κι έρχεται στην Ελλάδα για να ανακοινώσει τον πιθανό μας όλεθρο.

Αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πού μας οδηγούν η Ε.Ε. και η ΝΔ …

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία της Φον Ντερ Λάιεν :

Αρχικά ποιον ρώτησε ο Κ. Μητσοτάκης και προέβει σε αυτήν την ενέργεια ; Προφανώς και δεν έχει ψηφιστεί από τους πολίτες για να θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ευημερία της χώρας. Το σίγουρο είναι πως δεν έχει την σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων πολιτών αν κι εφόσον ερωτηθούν. Από από την άλλη πλευρά, από την ηρεμία που επικρατεί στα κοινωνικά στέκια, στις πλατείες και στα καφενεία στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που γίνονται μεταξύ πολιτών, προκύπτει πως η πλειοψηφία των Ελλήνων, είτε δεν έδωσε βάση στα λεχθέντα της ομιλίας της προέδρου ή δεν την άκουσε καν.

Ενδεχομένως βέβαια κάποιοι να παρασύρθηκαν από τον έντεχνο τρόπο, με τον οποίο έμπλεξε η πρόεδρος της Ε.Ε. την ανακοίνωση της αυτή, αφού προηγήθηκαν οι παραπλανητικές, εκτός τόπου και χρόνου αναφορές, για την εντυπωσιακή (;;) ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, πράγμα ψευδές διότι το εξωτερικό χρέος υπερβαίνει σήμερα τα 400 δις ευρώ, η ανεργία και η ακρίβεια είναι στα ύψη και ο Έλληνας στερείται ακόμη και βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Άρα έχουμε εξαπάτηση εις διπλούν, τόσο από την πρόεδρο, όσο και από την κυβέρνηση !

Σε καλούμε Έλληνα πολίτη στις ευρωεκλογές, να δώσεις με την ψήφο σου ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι είσαι αντίθετος στην τακτική του Διευθυντηρίου της Ε.Ε. και να σταθείς έτσι εμπόδιο στον δρόμο που έχουν χαράξει, ο οποίος οδηγεί με βεβαιότητα στον αφανισμό της Ελλάδας και του Έθνους μας. Μόνο με την ΕΝΩΣΗ μας θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ΣΗΜΕΡΑ.

Ευαγγελία Γιαδανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *